Няма съмнение, че една от големите страсти на Светлана Гущерова са пътешествията. При всяка възможност бившата плеймейтка напуска пределите на страната и се отправя към нови дестинации, в които се отдава на приятни емоции и трупа спомени.

Вижте снимки >>

Така тя прекара по-голямата част от миналото лято в компанията на съпруга си и своя близък приятел Азис в Гърция, а в края на жаркия сезон се отправи към различни точки на Европа, които сподели със своята половинка. Ето че сега, в началото на новата 2020 г., тя отново е на път, а крайната ѝ спирка е космополитният Истанбул.

Преди няколко часа брюнетката, която наскоро бе участник в тв предаването "Черешката на тортата", сподели в официалната си Инстаграм страница снимка, заснета на борда на самолет. На нея тя е облечена в черна тениска с декоративна верижка на яката и широк панталон, чийто десен е от множество квадрати в различни нюанси на синьото. "Eкипът" ѝ, в това число и кафявата дамска чанта, стояща на подлакътника на кожената седалка, е на марката "Louis Vuitton".

"Веднъж да те зарази "вирусът" на пътуването, няма да намериш противоотрова. И знаеш, че ще бъдеш щастливо инфектиран до края на живота си", гласи посланието към кадъра, което е цитат на популярния британски комик, актьор, писател и тв водещ Майкъл Палин, участвал в незабравимите филми от 70-те на групата "Монти Пайтън".

В най-големият и гъстонаселен град в Турция семейната двойка е отседнала в луксозния хотел "Ciragan Palace Kempinski", разположен на брега на Босфора, между два континента и два различни свята. Оттам, под формата на истории в сайта за фотосподеляне, брюнетката публикува множество кратки видео клипове, разкриващи както красивата гледка, така и скъпата обстановка на комплекса.

Историята на сградата е изключително интересна, защото макар и няколко пъти да я обявявана за един от най-добрите хотели в Европа и в нея да са отсядали световни звезди като Опра Уинфри и Мадона, той е известен като Прокълнатия дворец.

Първоначалната огромна постройка - някогашен османски дворец, датира след 1800 г., а част от нея е издигната върху основите на дервишки храм. Според преданията този факт накарал дервишите да отправят множество клетви върху мястото, които донесли нещастия на обитателите му. Строежът бил финансиран от султан Абдулазис, който е свален от престола и убит, след като внушителното здание с барокова архитектура било завършено. Тежка съдба има и наследникът му султан Мурад Пети, който бива обявен за умствено неспособен, след което е затворен в харема. Злощастията далеч обаче не спират дотук, понеже през 1900 г. палатът изгаря до основи, заедно с всичко, изпълващо вътрешността му - скъпоценности, мебели, картини... Единствено мраморните стени успяват да оцелеят след пламъците. Чак през 90-те години на миналия век е издигната повторно, възродена като феникс от пепелта, и превърната в хотел. Именно в нея нощуват Светлана и Християн.

Госпожа Гущерова сподели със своите последователи в мрежата и част от изисканата вечеря, с която поглези сетивата си вчера вечерта, както и моменти от обиколката по бутиците, сред които е и магазин на "Chanel".