Любимката на българската публика Таря Турунен и бившият й колега от Nightwish Марко Хиетала пристигат за първи път във Варна за съвместен концерт на 2 април в Дворец на културата и спорта. Шоуто им ще се пренесе и в София на 4 април 2025 г. в зала "Асикс Арена".

След серия от успешни и разпродадени концерти в Южна Америка, в които Марко се включи като специален гост на Таря, дуото реши официално да обедини сили на сцената и да завладее европейската публика. Актуалното им турне Living the Dream Together ще стартира през септември т.г. и ще продължи с пълна сила и през 2025-а. Българската публика също ще се наслади на изпълненията им, а още по-голямата новина за варненци е, че това ще бъде и първият концерт на Таря и Марко в морската ни столица.

"Миналата година ме поканиха да свиря на фестивал в Швейцария, където в програмата бе и бандата на Марко", разказва Таря за идеята да се съберат и продължава: "Тогава ми хрумна да го помоля да изпълни с мен емблематичната "Фантомът от операта" в моето шоу. Той ми отговори с "Да" и така, след 18 години бяхме на път да изпеем песента заедно. И беше супер вълнуващо и наистина много красиво. Хората се разчувстваха много от това".

Билети за концерта на Таря Турунен и Марко Хиетала на 2 април 2025 г. в Дворец на културата и спорта - Варна тръгват в продажба от днес в системата на Тикетпортал и Евентим. Цената им е от 50 до 100 лв. спрямо мястото в залата.

Наскоро Таря издаде алума "Best of Tarja - Living the Dream", включващ най-големите хитове от соловата й кариера. За концертите от турнето тя е подготвила селекция от най-любимите парчета на феновете, както и нейни лични избори. Таря и Марко направиха и страхотна колаборация след като се събраха. Парчето им "Left on Mars" вече се радва на огромен интерес от страна на феновете.

А на въпроса, който всички вече си задават, отговорът е: "Да, ще пеят и песни от времето им в Nightwish!"

След толкова години отново ще имаме възможност да чуем Таря и Марко, изпълнявайки "Wish I Had an Angel", "Dead to the World" и още други, включително и вечната класика "The Phantom of the Opera".

Преди да се присъедини към Таря на сцената, Марко ще изпълни парчета от соловата си кариера заедно с неговата банда. Първият концерт на Таря и Марко на 2 април във Варна определено няма да е за изпускане, а феновете ще чуят както най-любимите им парчета през годините, така и нови песни.

Повече информация за събитието можете да следите ТУК.

Източник: ПР