Те са едни от най-известните жени на миналия век. Една от тях остана в историята като първа дама и модна икона, а другата стана една от най-желаните актриси на своето време и до ден днешен се смята за секссимвол. Става въпрос за две интригуващи жени - Джаки Кенеди-Онасис и Мерилин Монро.

Каква е била връзката между тях? Отговорът е: личността на президента Джон Фицджералд Кенеди, красотата и една сложна съдба. Те олицетворяваха два напълно различни типа на жени. Джаки бе примерна съпруга, грижовна майка, икона и сдържана първа дама.

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Мерилин Монро, която бе холивудска звезда, красавица от големия екран, богиня на секса и съблазняването, обаче също копнееше да живее в Белия дом заедно с Джон.

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Съревнованието между тях провокира авторът Дж. Ранди Тараборели да опише живота на Джаки Кенеди в книгата си "Джаки: публично, лично, тайно".

В нея той разказва, че в крайна сметка Мерилин е била любовница на съпруга на Джаки - президента Кенеди. Част от това, което авторът разкрива още, е странен телефонен разговор между двете жени, който досега е бил пазен в тайна от обществото. Според книгата на Тараборели Монро се обадила в дома на Кенеди, докато президентът отсъствал. Вместо него, слушалката вдигнала съпругата му. След като блондинката попитала дали той си е вкъщи и когато Джаки отговорила с "не", Мерилин решила да се представи и попитала дали човекът, с когото разговаря е неговата съпруга.

Когато Монро казала, че се обажда само за да поздрави, без да има друго намерение, Джаки прекратила разговора. Това, което наистина я притеснявало не било възможните опасения за изневяра. Вместо това според нея Мерилин звучала "тъжна" и гласът ѝ е бил "ефирен, като малко изгубено момиченце".

Пред "Fox News Digital" Тараборели разказва още: "Тя (Мерилин) бе по-скоро от типа жени, които се държат учтиво... Ако беше Елизабет Тейлър или някоя друга филмова звезда, нямаше да има интрига в това. Всичко, до което се е докоснала Мерилин, винаги е предизвиквало интерес."

Въпреки това първата дама на Америка сметнала разговорът за "обезпокоителен". "Още по-лошото е, че тя не е могла да бъде съвсем сигурна, че се е обадила Мерилин", коментира още Джей Ранди. "10 години Джаки се чудеше кой е стоял зад слушалката."

В края на краищата номерът, на когото звъннала Монро, не бил лесно достъпен. Обажданията до Белия дом се следят от агенти на Тайните служби. Единствените позвънявания, които не се проверяват, са тези, които директно се пренасочват в спалните. Този номер, който имала Мерилин обаче е бил запазен за малък брой членове на семейството.

Според Тараборели телефонният разговор е ключов момент в историята, тъй като идва след като Джаки изрично споделила на Джон да прекрати всичко, което има с русокосата актриса. Въпреки това той продължавал да твърди, че са само приятели, но се съгласил с нареждането на Джаки. 

Снимка: Getty Images