Тайра Банкс разкри, че е изпила първото си алкохолно питие на 50-ия си рожден ден през декември.

Докато празнувала важното събитие със семейството си в Австралия, супермоделът разкри, че "за първи път е пила алкохолна напитка".

"Не си струваше. Казах си: "Това е гадно!", каза тя пред People за първия си допир с алкохола.

Въпреки че не се насладила на напитката си, моделът побърза да допълни, че остатъкът от деня й бил "толкова вълшебен".

"Наехме хидроплан и хапнахме насред нищото", каза тя за това как е прекарала деня с майка си и най-добрата си приятелка.

Банкс винаги е говорила открито за своята трезвеност и е споделяла на какво се дължи желанието й да се въздържа от консумацията на алкохол.

"Чувствам се като голяма късметлийка, защото не съм човек, който лесно се пристрастява към нещо. Никога не съм употребявала никакви наркотици и съм пробвала глътка алкохол, когато бях на 12 години, но това е всичко", сподели тя в чат с феновете си през 2011 г.

Освен че не пие, Банкс гласно заяви, че вече не вярва в диетите.

"В миналото съм бил на диети. Те са пълна глупост", каза тя в The Tyra Show през 2009 г. "Това е промяна в начина на живот. Не става въпрос да си слаб. Става дума за това да бъдеш в най-добрата си форма."

През годините Банкс също така споделя, че мнението й за остаряването се е променило драстично, откакто е била дете.

Супермоделът, който започва кариерата си като модел на 15-годишна възраст, признава, че когато е била малка е "мислила, че на 50 жената е една страхотна баба".

"Мислех, че ще нося малки очила и просто ще имам юрган в скута си и ще гледам сапунени опери по цял ден", замисли се тя.