Том Джоунс пее тази вечер в зала 1 на НДК , съобщават организаторите от Fest Team и Live Nation. Събитието е част от световното турне на британеца "Аges and Stages".

С кариера, продължаваща повече от шест десетилетия, уелският артист е смятан за един от най-великите певци на всички времена, продал над 100 милиона плочи и получил множество награди.

Макар да е добре познат с хитове като "Sex Bomb", "Delilah", "Mama Told Me Not to Come", "Green", "Green Grass of Home", които се знаят наизуст от няколко поколения меломани, той е преди всичко разнообразен изпълнител с истинска R&B душа, коментират организаторите.

Кариерата му е изпълнена с многобройни отличия и признания, включително ценното рицарско звание от кралица Елизабет Втора през 2006 г., множество награди "BRIT," награда "Silver Clef", престижната награда на "Music Industry Trusts" и награда Hitmaker от "Залата на славата на авторите на песни в САЩ".

Том Джоунс участва и във филмови продукции- като "Mars Attacks" на Тим Бъртън и "Playhouse Presents: King of The Teds за Sky Arts".

Наред с турнетата и новите записи, Джоунс продължава да бъде и активен играч в индустрията като дългогодишен треньор на "The Voice UK" и като ценен участник в различни събития и предавания като 25-ата годишнина на MusiCares и наградите "Грами", както и много други за благотворителни каузи, припомня БТА. Автобиографията му "Over The Top And Back" е бестселър, а издаденият през 2021 г. албум "Surrounded By Time" го направи най-възрастния певец, заемащ място номер 1 в класацията за официални албуми на Обединеното кралство с албум с нов материал, изпреварвайки Боб Дилън.

Снимка: Festteam.bg