Теодора Бургазлиева е една от най-красивите и запомнящи се носителки на короната "Мис България". През 2002 г., едва 16-годишна, тя печели надпреварата у нас, но не успява да замине за световния конкурс на Сейшелските острови заради гола фотосесия, заснета две години по-рано. През 2005 г. Бургазлиева се омъжва за Александър Младенов - син на Стойчо Младенов. Бракът им трае кратко и две години по-късно се развеждат. В момента Теди живее в Лос Анджелис и е щастливо омъжена за българина Симеон Иванов. Наскоро семейството се увеличи и то не с един, а с цели двама нови членове - близнаците Ема и Раян. Въпреки че ни делят хиляди километри, решихме да попитаме Теди как се чувства в ролята си на майка и какво иска да каже на хората с книгата "Невъзможо", която се появи малко преди раждането на близнаците.

Вижте снимки на Теди и Симеон >>

- Теди, здравей, първо искам да ти благодаря, че се съгласи да направим това интервю, макар че ни делят хиляди километри. Въпреки че е клише, да започнем с въпроса как се чувстваш, след като изпита най-голямото щастие, което една жена може да изпита - да стане майка?

- Здравей, Нели! Благодаря ти за поканата! Навремето, когато мои приятелки ми обясняваха как да станеш майка е най-уникалното чувство на света, си мислих, че преувеличават. Но сега се убедих, че наистина е така. Да чуеш гласчетата на децата си за първи път, да погледнеш в очичките им и да ги гушнеш е нещо несравнимо и вълшебно.

- Как мина раждането? Съпругът ти присъства ли?

- Раждането мина бързо и безпроблемно, Слава Богу. Аз родих със секцио и цялата операция беше около 45 минути. В операционната звучеше успокояваща музика. Съпругът ми беше до мен през цялото време и дори изряза пъпната връв на Ема.

Снимка: Личен архив

- Създателят на Facebook Марк Зукърбърг и съпругата му написаха специални писма до дъщерите си, когато се родиха. Вие направихте ли нещо подобно за Ема и Раян?

- Това е страхотна идея! Ние все още не сме им написали писма, но успяхме да напишем книги, в които са описани всички житейски съвети, които бихме им дали. Съпругът ми им направи видео, с което документирахме цялото раждане. А от момента, в който разбрахме, че съм бременна, свалихме апликацията 1 second, в която всеки ден качвахме по няколкосекундно видео за тях.

- Животът на всеки човек се променя, когато се появят децата. Как се промени вашият?

-Нашето ежедневие, до преди появата на децата, не се различава особено от ежедневието ни сега, с изключение на малкото часове сън. Моят съпруг има много добре развити организационни умения и много бързо измисли система за това как да съчетаем грижата за децата с работата, спорта, здравословното хранене и т.н. Това, което се промени коренно са приоритетите ни. Сега най-важни са децата, а всичко останало е на втори план.

Снимка: Официален профил в Instagram

- Предполагам, че си изцяло отдадена на майчинството в момента. Остава ли ти време и за себе си?

- Засега не мога да се оплача. Имам време за всичко, благодарение на помощта на съпруга ми. Докато децата спят, успявам да свърша много неща.

- А за работа?

- Да, в момента нанасям някои промени на книгата, преди превода на английски език, за да е подходяща и за американския пазар, и работя над курс за креативна визуализация към Life Programming.

- Наскоро издаде книга - "Невъзможно", а на корицата пише "Създай реалността, в която искаш да живееш". Успя ли да създадеш твоята реалност?

- Вярвам, че всеки от нас създава реалността си съзнателно или несъзнателно. Аз избрах да поема контрол над нещата, които мога да променя към по-добро и изграждам ежедневно реалността си. Харесвам живота, който живея и ми се иска повече хора да са толкова щастливи, колкото съм аз.

- Какво би искала да кажеш на хората в България с тази книга?

- Основното послание, което носи тази книга, е, че рамките, в които живеем, не се определят от ситуацията, държавата, системата, хората около нас, а единствено и само от нас самите. На какво сме способни, докъде можем да стигнем и кои мечти можем да осъществим, зависи само от нас.

- Какво е за теб България?

- България е моят дом, моята душа.

- Защо я напусна?

- За да израсна, за да се уча, за да мога да натрупам повече опит, повече знания.

Официален Instagram профил

- В САЩ си имаш своя България. Съпругът ти също е българин. Как се открихте?

- Запознахме се по "най-романтичния" начин, със съобщение в Инстаграм. :) Той плануваше пътешествие в САЩ с приятели и ми писа. Видяхме се в Лос Анджелис и се влюбихме. По-късно той се премести в Америка и заживяхме заедно.

- По всичко личи, че сте много щастливи заедно. Миналата година се оженихте. Какво ти дава брака?

- Бракът с моя съпруг ми носи спокойствие, сигурност, допълнителна увереност и мотивация да вървя напред и да реализирам мечтите си. Чувството да се събудя и първото нещо, което видя, да са личицата на децата и съпруга ми е уникално! Благодаря на Господ всеки ден за всичко, с което ме е дарил.

- Има ли формула за щастлив брак?

- Аз вярвам, че има. Според мен формулата за успешна връзка, за щастлив брак, се крие в умението на всеки от нас да намери щастието първо в самия себе си, без да го търси или изисква от партньора си. Смятам, че понятието "половинка" разкрива заблудата, че трябва да очакваме от друг да ни допълва и да ни дава нещо, което ни липсва. Само и единствено тогава, когато се научим да сме си самодостатъчни, да сме щастливи сами със себе си, само тогава ще можем да сме щастливи и във връзката или в брака си.

- И двамата сте млади, успешни и красиви. Как постигате всичко това?

- Благодаря за комплимента! Красотата и успехът са относителни понятия и за всеки човек определението за тях носи различен смисъл. Ние сме късметлии, че сме здрави и имаме възможността да работим и да създаваме неща, които ни правят щастливи. Най-големият успех за мен се крие в това да отворим очи и да имаме възможност да изживеем още един ден днес.

- За какво мечтае Теодора Бургазлиева?

- На първо място да сме живи и здрави. Мечтая си със съпруга ми да отгледаме и възпитаме с много любов две добри, умни и осъзнати деца. Да продължим да се развиваме и учим, да помогнем на колкото се може повече хора да живеят живота на мечтите си.