На всяка церемония по връчване на наградите "Оскар" има един момент, който се отличава повече от всички други, и остава за постоянно в съзнанието на зрителите. Едно събитие, толкова значимо, че предизвиква хората да говорят за него седмици наред. Миналата година това бе емоционалното изпълнение на песента "Shallow", по време на което химията на Лейди Гага и Брадли Купър бе толкова силна, че не бе нужно човек да присъства в залата на "Dolby Theatre", за да я усети. По-късно, след дълго мълчание и безброй откази за коментар по темата, актьорите признаха, че всичко е било една добре изиграна постановка, целяща да заблуди публиката.

Вижте снимки >>

И макар снощното събитие да бе белязано от най-различни емоции, това, което направи впечатление на всички, бе силната любов, демонстрирана от звездите към жените, дали им живот. Не за първи път някой актьор се появява на червения килим на призовете в компанията на своята майка, но със сигурност това бе първата вечер, през която тези специални дами бяха повече от две-три.

Събитието, провело се през неделната вечер в Лос Анджелис, се превърна в истинска семейна афера, изпълнена с много радост. За майките не бе необходимо децата им да получат статуетка, за да гордеят с тях, тъй като любовта им един към друг бе най-голямата награда... Макар че един от присъстващите родители все пак имаше удоволствието да види наследницата си с "Оскар" в ръце.

Става въпрос за Лора Дърн, победител в категорията "Най-добра актриса в поддържаща женска роля" за изпълнението си в "Брачна история", която застана под светлините на прожекторите заедно със своята майка - 84-годишната Даян Лад, и двете си деца - синът ѝ Елъри Харпър (18 г.) и дъщеря ѝ Джая Харпър (15 г.). Предвид факта, че днес Дърн празнува своя 53-ти рожден ден, победата, която сподели със своите най-близки, със сигурност бе перфектният подарък за личния ѝ празник.

Чарлийз Терон също пристигна с майка си Герда, с която позираше пред фотографските обективи, подобно на Леонардо ди Каприо, който не изневери на традицията си и за пореден път се появи на церемонията със своята - Ирмалин Иденбиркин, въпреки че сред присъстващите бе и половинката му Камила Мороне.

В галерията ни вижте останалите популярни личности, дошли със своите майки.