Тейлър Суифт стана първата певица с повече от 100 милиона стриймвания в Спотифай за месец, съобщи Варайъти.

Най-много слушатели месечно в платформата обаче има Уикенд - над 110 милиона. Той постави този рекорд през февруари. Тейлър Суифт е на второ място. Трети е Бед Бъни с 80 милиона.

За това постижение допринесе третият презаписан албум на Тейлър Суифт "Speak Now (Taylor's Version)", който излезе през юли и оглави американската и британската класация.

Тя стана и първата жена с четири албума в топ 10 на американската класация и едва третият изпълнител с подобно постижение, добавя БТА.

На 11 август Тейлър Суифт закри американската част на своето турне "Eras 2023" на стадиона "СоуФи" в Лос Анджелис, като обяви предстоящото излизане на 27 октомври на четвъртото издание на своя проект за презаписи: "1989 (Taylor"s Version").

Първоначално издаден през 2014 г., "1989" е албумът, който "промени живота ми по безброй начини", сподели Суифт пред публиката и добави, че "ме изпълва с такова вълнение да обявя" най-новата си "Версия".

След като изсвири на живо няколко парчета от "1989", поп звездата се приближи до центъра на сцената с акустична китара в ръка и подсказа на публиката, че предстои нещо голямо.

"Вместо да ви разказвам за това, просто ще ви го покажа", извика тя към публиката, а на екрана зад нея блесна: "1989 г. (Taylor"s Version) на пазара от 27 октомври!", а певицата аплодира надписа.