Вокалистът на германската група Rammstein Тил Линдеман издаде фотоалбум с кадри от една от екстремните си ваканции в Южна Америка в компанията на приятеля си Джоуи Кели, съобщи "Дойче веле", цитиран от БТА.

Вижте снимки на Тил Линдеман >>

За пътешествието, изпълнено с опасности, свидетелства още корицата на албума "Amazonas"- мускулестото тяло на анаконда се е увило около Линдеман и Кели. Албумът е запечатал моменти от ваканция на река Жавари, приток на Амазонка.

"И преди се страхувах, но не можах да се въздържа и да не се снимам със змия. Обожавам змиите. А Джоуи от тях не е на себе си", обяснява Тил Линдеман в кратко интервю, което съпровожда снимките в албума. Въпреки страховете си, и двамата излъчват спокойствието на змиеукротители на кадъра.

Няколко седмици, прекарани по поречието на реката, са второ съвместно изпитание в екстремни природни условия за Линдеман и Кели след пътуването им в Аляска. След трите седмици по река Юкон в Аляска двамата също издадоха фотоалбум, а авторската им публикация от 240 страници бе публикувана от издателство "Нешънъл джиографик Дойчланд".

На ваканцията в Южна Америка с двамата приятели музиканти са били и фотографите Томас Щахелхаус и Матиас Матис. На 130 кадъра пътешествениците са запечатани на кану, за риба, как палят огън.