Американският актьор Том Ханкс и неговата съпруга Рита Уилсън, които се заразиха с COVID-19, съобщиха, че се чувстват по-добре след две седмици карантина в Австралия, предава Франс прес.

Вижте снимки на двойката >>

"Привет, приятели, две седмици изминаха, откакто почувствахме първите симптоми и сме по-добре", написа в Туитър артистът, като призова феновете си да следват препоръките на властите и да спазват социалната изолация.

Публикацията му завършва по следния начин:

"Да си стоим вкъщи означава да не предадем заразата другиму и да не ни я предадат. Това е разумно решение, не мислите ли? Ще е необходимо известно време, но ако се погрижим един за друг, ако окажем помощ там, където можем, всичко ще премине. Ще можем да се справим!"

Том Ханкс беше в Австралия заедно със съпругата си Рита Уилсън за подготовката на снимките на филма на режисьора Баз Лурман, посветен на Елвис Пресли. На Ханкс е поверена ролята на импресариото на Краля на рокендрола, "полковника" Том Паркър.

На 12 март се разбра, че Том Ханккс е първата холивудска знаменитост, която се е заразила с новия коронавирус. Заразата не пощади и неговата съпруга, припомня БТА. Звездната двойка беше настанена в университетската болница на Голд коуст в щата Куинсланд, след което беше изписана за домашно лечение.