Рапърът Тори Лейнс пледира невинен чрез адвоката си по обвиненията за нападението срещу звездата на хип-хопа  Megan Thee Stallion през юли, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Канадският рапър е обвинен за нападение с полуавтоматично оръжие, за носене на заредено нерегистрирано огнестрелно оръжие в автомобила си. Лейнс, който е на 28 години, не се яви в съдебната зала и бе представляван от адвоката си Шон Чапман Холи. Съдията разпореди рапърът да се яви на съдебното заседание на 20 януари и удължи забраната, която му бе наложена преди да контактува по какъвто и да било начин с Megan Thee Stallion.

Обвинението твърди, че Лейнс, чието истинско име е Дейстар Питърсън, стрелял по жертвата "Меган П.", след като тя слязла от автомобила му по време на спор на Холивуд хилс на 12 юли и ѝ "причинил сериозна телесна повреда". Името на Megan Thee Stallion е Меган Пийт. Ако бъде признат за виновен, Лейнс може да бъде осъден на 23 години затвор.

Тори Лейнс

Снимка: AP/БТА

Той беше обвинен за нападението срещу рапърката през октомври. През август тя публикува в Инстаграм видео, в което обяви, че именно Тори Лейнс я е прострелял в краката при инцидента през юли. Меган и Лейнс са били заедно в автомобил с още хора в момента на инцидента, след като са си тръгнали от парти. Певицата обясни във видеото, че е имало спор и Лейнс я е прострелял, когато тя се е опитала да си тръгне.

Megan Thee Stallion бе отличена като най-добра хип-хоп изпълнителка и получи и приза на публиката на наградите BET. Тя оглави класацията на Билборд за сингли с ремикса на "Savage" в сътрудничество с Бионсе, както и с "WAP" с Карди Би.