Казват, че единственото постоянно нещо в живота е промяната, а за добро или лошо това е самата истина. Така например у нас до скоро юни се считаше за началото на дългоочакваното и слънчево лято, наситено с незабравими емоции, изпълващи задушните и дълги дни, прекарани край морските вълни.

Сега обаче честите гръмотевични бури, придружени от обилни дъждове, карат шестия месец от годината все повече да прилича на края на есента, принуждавайки хората да стоят затворени по домовете си, чакайки преваляванията да отминат, вместо да се отправят към Черноморието.

Но факта, че прогнозата за времето по нашите географски ширини напоследък не вещае нищо хубаво, съвсем не означава, че това се отнася и за остатъка от света. Напротив, без значение, че жаркият сезон в България все още "се дърпа", отлагайки пристигането си, има много други страни, в които той вече е в своя разгар.

Вижте снимки >>

Ето защо голяма част от нетърпеливите популярни личности, жадуващи за горещи преживявания, решиха да стегнат багажа си и да се впуснат в преследването му, насочвайки се към някои от най-екзотичните и топли точки по земното кълбо.

За Йонислав Йотов, по-познат като Тото от "СкандаУ", и половинката му Кристин Петринска най-подходящото място за тяхната ваканция се оказа Египет. От няколко дни насам двойката се радва на високите температури в прекрасния Марса Алам, намиращ се близо до "Тропика на Рака", където арабската пустиня среща Червено море, има вид на тропически рай с палми и мангрови гори.

Курортът, известен с кораловия си риф и най-богатата подводна флора и фауна, е сравнително нова туристическа дестинация, тъй ката едва през 2001 г. се сдобива с международно летище. Разбира се, това е плюс за всички негови посетители, търсещи спокойствие, далеч от динамичното ежедневие на големия град.

"Нямах никаква идея, че Марса Алам е топ дестинацията. Тук ще съм вече лятото, а и групата ще се увеличава все повече", пише в своя публикация в Инстаграм изпълнителят, който обяснява още, че за краткия си престой до момента с Кристин вече са успели да създадат нови приятелства с месното население.

Музикантът и любимата му не спират да радват своите последователи в социалната мрежа с различни кадри, разкриващи вълнуващите им приключения по суша и вода. В първия си ден там те са се гмуркали в дълбините на естествения басейн, под чиято повърхност са видели множество от впечатляващите му обитатели, сред които попадат скатове и многоцветни риби. На следващия са се насочили към пустинята, където са се снимали с костенурки, чиято възраст е над 100 години.

"Е, не ни ли отива да живеем в пустинята? Не знам, но аз се чувствам толкова добре тук", гласи посланието на блондинката към снимка, на която с партньора ѝ позират пред фотографския обектив на фона на необятната пустош.