След като стартира половата си трансформация и премина през операция за премахване на гърдите в началото на годината, Елиът Пейдж публикува в Инстаграм първата си снимка, на която е гол до кръста.

В края на 2020 г. актрисата Елън Пейдж съобщи, че се идентифицира като мъж и вече ще се нарича Елиът, припомня ladyzone.bg. Малко след това той започна процедурата по смяна на пола. В края на април транссексуалният актьор, който преди 13 години бе номиниран за "Оскар" за филма "Джуно", даде интервю за Опра Уинфри, в което разказа за новия си живот.

Снимка: Getty Images

Актьорът сподели, че най-голямо удоволствие му носи да излезе от банята и да види в огледалото, че изглежда като мъж, както се и чувства. "Откакто бях съвсем малък знаех, че съм момче", сподели 34-годишният Елиът. "Пишех фалшиви любовни писма и ги подписвах като "Джейсън". Във всеки аспект от живота си бях и съм това. Не можех да разбера защо ми казват, че не съм и че няма да стана мъж, когато порасна. Сега най-после отново съм себе си и е прекрасно, но има и малко тъга".

Елиът не е единствената транссексуална звезда сред холивудските знаменитости. В периода 2012-2016 г. режисьорите, известни като братята Уашовски, разкриха, че са променили пола си и вече са сестри с имената Лана и Лили.