Преди месеци актрисата Елън Пейдж се разкри като трансджендър и смени името си на Елиът. Сега Елиът се превръща в първият трансджендър, появил се на корицата на списание Time.

В интервю за изданието Елиът споделя какво означава да се приема такъв, какъвто е и какъв процес лежи в основата на това да се заявиш като трансджендър и да определиш идентичността си, докато си под светлините на прожекторите.

Вижте снимки на Пейдж >>

"Много влиятелни хора разпространяват митове и опасна риторика - всеки ден съществуването ни е въпрос на дебати. Трансджендър хората са толкова истински", казва Пейдж.

Наскоро Елиът Пейдж навърши 34 години. Звездата от "Джуно", "Hard Candy", "Генезис" и други филмови продукции, разкри, че е гей през 2014 г., а през 2018 г. споделя с пост в Инстаграм, че се е оженил за своята половинка Ема Портнър.

Преди седмици обаче бе оповестена новината, че Елиът и Ема се развеждат, но ще останат добри приятели и ще продължат да се подкрепят.

Елиът Пейдж и Ема Портнър

Снимка: Getty Images

В началото на годината Елиът Пейдж сподели и първата си снимка в Инстаграм профила си, след като обяви, че е трансджендър и смени името си.

За фотосесията в списание Time Елиът за първи път позира с новата си визия.