Травис Скот стана начело на класацията за албуми на "Billboard" с "Utopia", съобщи сайтът на изданието, цитиран от БТА. Рапърът запазва челната си позиция от миналата седмица с продадени 147 000 еквивалентни единици за отчетния период. А "Utopia" излезе на пазара на 28 юли.

Продукцията на Скот е първият рап албум, който остава начело на "Billboard 200" - две седмици от почти две години насам, след като "Certified Lover Boy" на Дрейк оглавяваше чарта три седмици в периода между средата на септември и началото на октомври 2021 г. Албумът на канадеца беше на върха общо пет непоследователни седмици.

Втората позиция идва за кънтри звездата Морган Уолън и неговият албум "One Thing at a Time", който се изкачва с едно място. От него са продадени 92 000 еквивалентни единици за отчетния период.

В челната тройка е и саундтракът на хитовия филм "Барби", от който са продадени 74 000 еквиваленти единици. Продукцията на режисьорката Грета Гъруиг, с участието на Марго Роби и Райън Гослинг, е начело на бокс-офис класацията на Северна Америка за четвърта поредна седмица. Четвърта в чарта на "Billboard" се нарежда Тейлър Суифт с албума "Speak Now (Taylor's Version)", който излезе в началото на юли. От него са продадени 60 000 еквивалентни единици.

Певицата, която наскоро приключи северноамериканския етап от световното си турне "Еras", е и на пето място в албумната класация с "Midnights". От него са продадени 56 000 еквивалентни единици за отчетния период.

Продукцията на Суифт "Lover" е на шеста позиция в чарта на "Billboard".