Ейми Шумър, Реджина Хол и Уанда Сайкс ще водят церемонията на тазгодишните награди "Оскар", докладвали няколко независими източници на "Variety".

Трите комедийни актриси са в разговори с подуцента Уил Пакър за подробности и за това коя е правилната рецепта за най-добро шоу в най-голямата нощ в Холивуд.

Официално имената на домакините на вечерта ще бъдат обявени по време на предаването "Добро утро, Америка". Според "Variety" изборът на изцяло женски екип с богат опит в стендъп и комедийни роли в портфолиото си, има за цел да върне публиката на церемонията и да увеличи гледаемостта.

ABC, която излъчва годишното шоу, отказа да коментира въпроса, както и представителите на Сайкс, Шумър и Хол. В неделя Шумър публикува слайдшоу в Инстаграм с някои от най-големите й акценти в кариерата, където имало и анонс "Голяма забавна новина идва".

Тази година зрителите ще могат да участват в избора за най-добър филм. Според "Hollywood Reporter" от този понеделник потребителите на Twitter ще имат възможност да гласуват за любимите си филми, излезли на екран през 2021 г., независимо дали филмът е бил номиниран за "Оскар", или не, като използват хаштага #OscarsFanFavorite. Филмът, събрал най-много гласове от феновете до 3 март, ще бъде отличен по време на награждаването на 27 март. Ще бъдат избрани трима от гласувалите, които ще могат да присъстват на следващата церемония през 2023 година в Лос Анжелис като разходите по пътуването ще бъдат поети от кино академията.