Човешки останки са открити от туристи в района на планината Балди в южната част на Калифорния, близо до мястото, където актьорът Джулиан Сандс изчезна преди пет месеца, предаде АФП, като цитира местните власти.

Те са били намерени в събота сутринта и са предадени за идентифициране, като се очаква този процес да приключи следващата седмица, съобщи БТА.

"Туристи се свързаха с полицията във Фонтана, след като откриха човешки останки в близост до планината", се казва в съобщение на Службата на шерифа на окръг Сан Бернардино.

Актьорът Джулиан Сандс, станал известен през 1985 г. с ролята си във филма "Стая с изглед" на Джеймс Айвъри, изчезна през януари.

65-годишният мъж беше любител на планината и казваше, че е най-щастлив, когато е "близо до върха в прекрасна студена сутрин".

През декември и януари Калифорния беше засегната от поредица силни бури, придружени от обилни снеговалежи в планинските вериги, припомня АФП.

Районът, в който Джулиан Санд изчезна, е популярна дестинация за жителите на Лос Анджелис.

Местните власти обаче смятат, че маршрутът е опасен, тъй като между 2017 и 2022 г. са регистрирани осем случая на изчезване.

Братът на актьора - Ник Сандс, обяви две седмици след началото на издирването, че е приел изчезването на Джулиан.

"Със сърцето си знам, че си е отишъл", заяви тогава той, цитиран от местни медии в Йоркшир, където и двамата братя са израснали.