В днешното модерно време не е задължително да бъдеш млад и красив, за да станеш известен. Дори не е необходимо да участваш във филмови продукции или да се изявяваш на музикалната сцена, за да добиеш популярност... Социалните мрежи са способни да превърнат всеки в истинска сензация, насочвайки погледите на милиони потребители към него, за да се случи това, обаче, се изисква голяма доза креативност и немалко смелост.

Вижте снимки >>

91-годишната Хелън Рут ван Уинкъл от щата Кентъки притежава и двете качества, които напълно работят в нейна полза. Днес, благодарение на обикновен телефон с камера и достъп до интернет, тя е една от най-големите Инстаграм звезди, следвана от почти 4 млн. души. Освен това работи с 2 козметични марки, които използват услугите ѝ на инфлуенсър, представящ продуктите им, и е лице на марката дрехи "Dimepiece LA". Нещо повече, за Хелън знаят дори и холивудските имена, които споделят, че искрено ѝ се възхищават и се забавляват с работата ѝ.

Позната е повече като Baddiewinkle, а всяка една от снимките, които споделя в акаунта си, се превръща в тотален хит сред последователите ѝ. В кадрите Лошата Уинкъл осмива общоприетите правила и представата за живота на хората, прехвърлили 80-те. Тя дава чисто нов смисъл на израза "втора младост" и нагледно доказва, че възрастта е просто цифра, особено когато имаш млад дух и чувство за самоирония.

На изображенията тя често носи дрехи, които обичайно биха присъствали единствено в гардероба на тийнейджърките, също така слага тежък и ярък грим, а и неведнъж демонстрира закачливо и бунтарско поведение. Разбира се, намират се и хора, които да я осъждат за това, но тя не им обръща внимание и просто се забавлява.

Преди да се превърне в Baddiewinkle и да стане известна, Хелън е водила съвсем обикновен живот.

"Имах малка ферма, за която се грижих съвсем сама в продължение на 15 години. Правех всичко, което се очакваше: поддържах градината, косих, плевих и т.н. Постоянно бях заета", казва тя в свое интервю.

Славата я връхлита съвсем случайно. Един ден нейната 17-годишна праправнучка я вижда облечена в къси дънкови панталони над коляното и шарена тениска.

"Бабо, искам да те снимам, изглеждаш ужасно сладка днес", казва момичето, след което качва кадъра в социалната мрежа.

Снимка: Официален профил в Instagram

Той бързо привлича всеобщото внимание и хората започват да го споделят. Този факт изненадва Хелън, но праправнучката ѝ веднага съставя план - да облече баба си в свои дрехи и да ѝ направи Инстаграм страница, където да качи резултатите. Уинкъл се съгласява да участва в проекта, за да прекара повече време с момичето, но впоследствие се оказва, че идеята допада на хората... всъщност на милиони хора, които искат да разберат тайната ѝ за щастливия живот, който представя на снимките.

Така на 88 години тя издава книга "Наръчникът на Baddiewinkle в живота". Но ако трябва да синтезира в няколко изречения своята философия, тя би звучала така:

"Усмихвайте се повече на хората, дори и на тези по улицата. Повечето дори ще ви върнат усмивката. Ходете на църква и бъдете добри към всички, които срещате", съветва тя.