Ума Търман разсекрети голяма лична тайна, причина за което бе забраната за аборти в щата Тексас. Пред в. "Washington post" любимката на Тарантино призна, че самата тя е премахнала плод в утробата си, когато е била тийнейджърка.

Била на 15 години, мъжът, от когото забременяла бил доста по-възрастен, и в крайна сметка тя и семейството ѝ преценили, че ще е по-добре за бъдещето ѝ.

Търман си дала сметка, че няма да може да осигури подходящ дом на детето и че е по-добре да роди деца, когато е готова и може да се погрижи за тях подобаващо.

Звездата от "Криминале" има двама наследници от бившия си съпруг Итън Хоуг - дъщеря Мая и син Левон. Тя има и дъщеря Луна от екс годеника си Арпад Бюсон.

Блондинката нарича закона в Тексас, приет през май, дискриминационен.

"Много жени в неравностойно икономическо положение биха пострадали, докато жените от богати семейства имат право на избор", казва тя.

В нейния случай тя описва как е живяла далеч от роднините си - в Европа, била е малка, и към днешна дата оценява това като най-голямата и болезнена тайна в живота ѝ. 51-годишната знаменитост искала да задържи бебето, това било най-трудното решение в живота ѝ, но имала право на избор. По думите ѝ тази несъстояла се бременност ѝ позволила по-късно да бъде майката, която иска да бъде.

"Жени и момичета от Тексас, с вас съм. Имайте кураж. Вие сте красиви", още тя.