От известно време насам се наблюдава тенденцията утвърдени изпълнители от каталога на "Пайнер", изявяващи се в попфолк жанра, да напускат компанията, изиграла ролята на трамплин в началото на техните кариери, изстрелял ги директно на върха на славата. След дългогодишно сътрудничество с димитровградския лейбъл редица популярни имена прекратиха отношенията си с него, търсейки късмета си другаде, а последният, взел това решение, е Фики Стораро.

Победителят в осмия сезон на предаването за имитации "Като две капки вода" преди ден обяви в социалните мрежи, че вече официално не е част от музикалния гигант.

"Приятели, след почти девет години съвместна работа с "Пайнер Мюзик" пътищата ни се разделят по взаимно съгласие. "Пайнер" беше моята първа музикална компания, там се изградих като професионалист, постигнахме много успехи заедно, два пъти станах "Певец на годината", издадохме дебютния ми албум и редица хитове, участвах в турнета и големи концерти... Но вече е време да стана по-самостоятелен, а и музикалната обстановка в България много се промени", написа синът на Тони Стораро в личния си Инстаграм акаунт към колаж от три снимки, на които в ръцете си държи най-голямото отличие на годишните награди на телевизия "Планета".

Снимка: Официален профил в Instagram

След това публикацията му продължава с благодарности към собственика на фирмата Митко Димитров, както и екипа му за тяхната всеотдайност през цялото време, което са прекарали заедно, сътрудничейки си. Обръщението си към тях той завършва с обещанието, че ще остане с топли чувства. За финал певецът написа, че сега, след предприетата стъпка, го очакват нови хоризонти, намеквайки, че вече има план как ще процедира оттук нататък. Той призова всички свои почитатели да следят профилите му във виртуалното пространство, за да разберат какво му предстои.

Преди няколко дни именно неговите фенове първи се усъмниха, че техният любимец е на път да си тръгне от продуциращата го компания, след като забелязаха, че никъде в сайта ѝ не се посочва информация за предстоящите му участия. Освен това те обърнаха внимание още и на факта, че името му не фигурира и в списъка с артисти на лейбъла, поместен в същата интернет страница.

Тогава родни медии потърсиха лично Фики, за да разберат какво се случва, но изпълнителят на "Дай ми знак" каза, че ще може да даде отговор на този въпрос едва началото на следващия месец, понеже тогава изтича договора му. Въпреки това той издаде, че в момента работи върху нов албум, с който да зарадва своите слушатели.

Снимка: Официален профил в Instagram