Това е филм, който феновете на Никол Кидман и Сандра Бълок обожават, заради което той се превърна в кинокласика. Наскоро обаче режисьорът на лентата "Приложна магия" разкри, че фантастичната романтична история е била прокълната по време на снимачния процес от вещица, наета като "консултант".

Във филма от 1998 г. героините на Никол Кидман и Сандра Бълок са сестри, които произлизат от семейство на вещици. 68-годишният режисьор Грифин Дън разказва, че магьосницата, която била помолена да съблюдава историята, се ядосала, след като й било отказано по-сериозно участие в продукцията и му оставила заплашително гласово съобщение, в което казва нещо на непознат и странен език. Малко след това бащата на член на екипа починал от инфаркт, което допринесло до множество слухове, че продукцията е прокълната.

"Ситуацията беше много тъжна, но в един момент всички от екипа започнаха да си говорят, че това най-вероятно е от проклятието на вещицата и че тя го е убила. Тема, която най-малко исках да се коментира на снимачната площадка. Опитахме се да направим всичко възможно да запазим тези неща в тайна, но Санди и Никол разбраха и те не спряха да го обсъждат", споделя режисьорът.  

Сандра и Никол в кадър от филма „Приложна магия“

Снимка: IMDB

Той разказва, че всичко в отношенията му с наетата вещица вървяли добре до момента, в който тя не пожелала да получи процент от печалбата на филма, както и да напише книга. Което, разбира се, не се случило.  

"Тя ми остави съобщение на телефона с някакво проклятие, което обаче беше с доста спокоен тон, и заплаши, че ще съди студиото. Затова взех мини касетката и я дадох на юридическия департамент, които бързо решиха, че няма да се занимават, а ще й напишат чек", разказва още режисьорът.  

Двете звезди в продукцията - Никол Кидман и Сандра Бълок, не са се виждали с вещицата, тъй като тя напуснала преди началото на снимките.