Видео, излъчено от телевизия "Скай нюз", показва флирт на холивудския продуцент Харви Уайнстийн с една от обвинилите го в сексуален тормоз и сексуално насилие жени по време на бизнес среща през 2011 г.

Във видеото продуцентът приема 28-годишната Мелиса Томпсън в офис на компанията си. Уайнстийн заключва вратата, сграбчва младата жена, открито флиртува с нея, след това изглежда я опипва под масата по време на разговор. Томпсън го обвинява, че по-късно я поканил в хотелската си стая и я изнасилил.

Според адвоката на Уайнстийн - Бен Брафман, с това видео Томпсън се опитва да засили позицията си в съдебното дело срещу неговия клиент.

"Става въпрос за нов опит да се опозори публично Харви Уайнстийн с финансова цел и ние не приемаме това", каза адвокатът пред сп. "Пийпъл", отхвърляйки твърденията за непристойно поведение.

Според "Скай нюз" през септември 2011 г. младата жена влязла в офис на компанията "Уайнстийн", за да представи нова услуга за видеа и анализ на данни на фирмата си. В рамките на представянето тя заснела срещата с уебкамерата на компютъра си. Кадрите показват как Уайнстийн влиза в помещението и заключва вратата, като иска от персонала да не бъде обезпокояван. Младата жена му подава ръка, за да се здрависа с него. Той обаче я сграбчва, като погалва гърба й.