Тази вечер най-романтичната телевизионна приказка, започнала на малкия екран преди три месеца, достигна до своя край. В много отношения тя се различаваше от традиционните, добре познати разкази за любовта. Например, в нейното начало прага на замъка прекрачиха общо двайсет и две дами, които трябваше да проявят своите качества, сражавайки се смело помежду си за сърцето на своя принц, докато той ги подлага на различни изпитания, за да може да ги опознае и открие онази сред тях, способна да го направи истински щастлив. След всеки вълнуващ етап на историята, завършващ със специална Церемония на розата, една от героините в нея отпадаше, останала без цвете, символизиращо интереса на мъжа, за чиито чувства се е борила. Така до финала на сагата оцеляха само две жени, от които ергенът трябваше да избира... И той го стори, предпочитайки Виктория Капитонова пред Дениз Хайрула.

Предвид симпатиите, които бе изградил към всяка от тях, колебанието на Виктор до последно бе голямо, пречейки му да вземе окончателно решение. Въпреки това му се наложи да го направи и той определи инфлуенсърката от руски произход за победителка в надпреварата, давайки ѝ последната роза, като изрази желанието си да пренесат романса си в реалния живот, далеч от обективите на камерите, следящи всяко тяхно движение в имението.

"Да стоя пред теб за мен е чест и изпитвам облекчение, че най-накрая мога да споделя какво изпитвам към теб. Тези чувства хранят сърцето ми и ме тревожат, в най-красивия смисъл на тази дума, от седмици. Обичам всички несъвършенства на характера ти, защото те те правят истинска, непредвидима. За мен жената на моя живот, бъдещата майка на децата ми трябва да бъде точно такава - жена с гордо вдигната глава, непреклонна, да устоява себе си и семейството ни с цената на всичко. Ти си безстрашна и това ме кара да те уважавам още повече. Виктория, стоя тук и без всякакво съмнение твърдя, че ти си момичето, към което изпитах най-силни чувства. Искам да те опозная в реалността! Затова, в знак на уважение, в знак на признание, ще ти подаря последната роза в това приключение. Моля те, Виктория, приеми последната роза! Моля те да приемеш и предложението ми да задълбочим чувствата си в реалния живот!", заяви той на своята избраница в съдбовния миг, след което я притегли в обятията си, целувайки я страстно.

Снимка: bTV

Макар обаче да носеше в себе си пръстен, инкрустиран с диаманти, Стоянов така и не го даде на Капитонова, както мнозина очакваха, че ще направи, падайки на едно коляно пред нея, точно като по филмите.

"Аз съм много щастлива, все още не мога да повярвам. Имам чувството, че сънувам, искам да се събудя! Искрено се надявам, че нашите емоции и отношения ще станат още по-красиви и интересни, когато сме вече навън, и нямам търпение това да се случи, за да мога да разбера как ще изглежда всичко. Това е краят на нашето приключение тук, но искрено се надявам, че това е начало на нещо много по-голямо, което предстои да ни се случи", не скри емоциите си победителката, след като разбра, че тя е неговият избор.

В нелеката задача да прецени кое от двете момичета е по-подходящо за него, на помощ на бившия спортист се притекоха неговата майка, брат му и най-добрият му приятел, които специално пристигнаха в Турция, за да му окажат своята подкрепа. Преди да им представи участничките, той им сподели своите впечатления за тях, описвайки Капитонова като нежна роза, която обаче има и бодли. Очевидно обаче той не изпитва страх от тях, след като пожела да продължат своя разказ извън от части утопичния свят на предаването.

Към другата претендентка във формата - Дениз, ергенът заяви, че по-скоро изпитва приятелска обич.

Снимка: bTV

"Не мисля, че задълбочихме отношенията си толкова, колкото ми се иска. Обещах ти да бъда честен с теб, обещах ти да казвам истината. Истината е, че на този етап с цялата си душа изпитвам обич към теб, но онази обич, която има един приятел към друг. Надявам се да дадем шанс на това приятелство, защото, откровено, аз се пристрастих към него. Благодаря ти за всичко, Дениз!", каза ѝ той на сбогуване.

"Разочарована съм от това, че мъжете никога не разбират и не виждат. Не съм ядосана - разочарована съм, защото не бях оценена, може би. Нямам представа Виктория с какво ме превъзхожда, това трябва да го каже Виктор. Тя ми е приятелка и не искам да говоря нищо, няма нищо да кажа... Аз ако кажа за него, пак ще стане ясно, че говоря за нея, и затова не искам. Не ми се случва за първи път такова нещо - справяла съм се и преди, ще се справя и сега, просто ще продължа напред и знам, че един ден наистина ще намеря любовта, за която си мечтая", не скри разочарованието си Дениз от случилото се.

Само няколко минути, след като най-романтичното приключение на малкия екран официално приключи, Виктор Стоянов гостува в "Шоуто на Николаос Цитиридис", където даде отговор на въпроса, който навярно измъчва съзнанието на мнозина, след като избра Виктория за повелителка на своето сърце, а именно дали тяхната приказка продължава и до днес. Първият ерген на България напълно откровено призна, че романсът им с неговата избраница, преборила общо 21 участнички в предаването за обичта му, вече е приключил.

След като водещият го попита дали двамата са заедно, той издаде, че не са. "Откровено казано силно се надявах любовта да възтържествува, но с нея много бързо разбрахме, че нещата не са такива, каквито си ги представяме, както и че може би не сме един за друг, затова направихме този избор. Сигурен съм, че тя ще направи някого много щастлив, но аз не съм този човек", обясни той.

Снимка: bTV

По време на гостуването си бившият професионален спортист разясни и защо не е дал годежния пръстен на дамата, победила в надпреварата за любовта му. По негови думи правилата на формата позволяват на главния герой сам да прецени дали иска да го поднесе във финалния епизод на риалитито, или да го остави за по-късен етап след него, когато е опознал още по-добре жената срещу себе си.

В този момент Цитиридис заключи, че в такъв случай бижуто все още е в Стоянов, при което той потвърди. "Значи "Ергенът" продължава и след своя край!", пошегува се комикът.

Някогашният състезател по гребане и управител на фитнес център обаче така и не издаде дали към момента е обвързан. Вместо това той предпочете да запази тази информация за себе си, като отказа да даде коментар по темата, оставяйки зрителите да се питат дали след краха в отношенията му с инфлуенсърката от руски произход все пак е успял да срещне подходящата за него, или не.

По време на гостуването си Виктор разкри още, че майка му не е дала категорично мнение за двете останали на финал участнички, при срещата си с тях в Турция. Вместо това само е изтъкнала плюсовете на характерите им, без значение колко различни са те.

В разговора Виктор намекна, че в случай че Александра бе решила да остане до края, вероятно изборът му е щял да бъде различен, казвайки многозначително, че нещата може би са щели да се случат.

Снимка: bTV