В скорошно интервю за BBC Panorama 35-годишната Вирджиния Робъртс сподели как в миналото е станала жертва на трафик с цел сексуална експлоатация от страна на американския финансист Джефри Епстайн. Пред телевизията тя сподели за травмиращото преживяване, което ѝ се е случило по времето, когато е била на 17 г., и обясни, че ѝ е било наредено да преспи с принц Андрю.

Вижте снимки >>

Тя твърди, че е била "подмятана като играчка" от Епстайн и бившата му приятелка Гислейн Максуел, като е била задължена да прави секс със сина на кралица Елизабет Втора не само в Лондон, но също така в Ню Йорк и Американските Вирджински острови през 2001 г.

Херцогът на Йорк отрече тези твърдения в свое интервю за BBC Newsnight през миналия месец, казвайки, че не си спомня някога изобщо да се е срещал с нея.

"Гислейн ми каза, че трябва да направя за Андрю това, което правя за Джефри. От думите ѝ ми призля. Не го очаквах от член на британското кралско семейство, който хората гледат с възхищение. Не продължи дълго, но беше отвратително... Когато приключи, той ми благодари и излезе. Аз останах в леглото, чувствайки се ужасена и... омърсена", разказа Робъртс.

Тя каза, че на следващия ден Гислейн я потупала по гърба, казвайки ѝ, че е направила аристократа много щастлив. Вирджиния описа и как се е срещнала с принца по-рано същата вечер. Тя е била заведена в частен бар, гарантиращ абсолютна дискретност на своите посетители. Там е трябвало да танцува с него.

"Помоли ме да танцуваме. Той е най-ужасният танцьор, който съм виждала през живота си. Беше отвратително, защото той се потеше обилно, все едно валеше дъжд. Бях погнусена от него, но знаех, че трябва да го забавлявам, понеже това очакваха от мен Джефри и Гислейн", каза Вирджиния.

Принц Андрю твърди, че обвиненията ѝ са лъжа. Той заяви, че въпросната вечер през март 2001 г. е завел дъщеря си принцеса Беатрис на парти в заведението "Pizza Express". Относно твърденията ѝ, че се е потил силно, херцогът уточни, че няма как да са истина. Според думите му, тогава той е страдал от медицинско състояние, което не му е позволявало да се поти, вследствие на свръхдоза адреналин по време на Фолклендската война.

"Сигурен съм, че не съм бил в този клуб с нея, дори не знам къде се намира той", каза принц Андрю, макар през 1983 г. да е заснет именно пред въпросното заведение.