Погледнато отстрани, изглежда така, сякаш Филип Плейн има всичко, за което един човек може да копнее в този живот - собствен бизнес, утвърдено име, купища пари и красива жена до себе си... Истината обаче е, че едва наскоро дизайнерът успя да сбъдне може би най-голямата си мечта, която преследва в продължение на повече от две десетилетия. Преди няколко дни той се похвали в личния си Инстаграм акаунт, че съвсем скоро ще завърши строежа на величественото си имение, разположено сред живописните хълмове на тузарския квартал в Уестсайд - Бел Еър, Лос Анджелис, където живеят редица филмови звезди.

Вижте снимки >>

Бърза справка в интернет показва, че там минималната цена на постройка се върти около 30... милиона долара, разбира се. Но, реализирайки своя блян, германецът е платил почти десет пъти повече. Общата стойност на имота, ширещ се на 14 декара, е 280 млн. Сумата неслучайно възлиза на цяло състояние, тъй като някога земята е принадлежала на легендарния Хауърд Хюз.

Ето какво пише в своя профил Плейн:

"Всичко започна с една мечта, когато бях 16-годишен! 26 г. по-късно виждам как тя се сбъдва! Купих този парцел през 2014 г. Първоначално той е бил собственост на пилота, кинопродуцент, предприемач и плейбой Хауърд Хюз. Ако искате да разберете повече за живота му, можете да гледате блокбастъра от 2004 г. на Мартин Скорсезе - "Авиаторът". В него главната роля се изпълнява от Леонардо ди Каприо, който влиза в образа на бизнес магната", гласят думите му, придружени с редица кадри на екстравагантното здание, в което ремонтите ще продължат до следващата година.

За разлика от основната сграда, в която се очаква модният гуру да се настани след няколко месеца, къщата за гости, определена от американското списание "GQ" като нагледен пример за суета, е почти готова. Макар да е предвидена за визитите на близките и приятелите на собственика на модния бранд, тя е достатъчно просторна, за да побере поне три 5-членни семейства, които съвсем спокойно могат да живеят за постоянно под покрива ѝ.

Помещенията в нея са предимно от мрамор и масивно дърво, а преобладаващите цветове са черно и бяло, въпреки че на места се срещат цветни акценти, като пъстрите ръчно рисувани тапети, пресъздаващи приказна тропическа джунгла и нейните обитатели, или тези с леопардов принт, поставени на тавана в три от всекидневните на жилището. Без значение, че всичките стаи разполагат с огромни прозорци, допускащи слънчева светлина през целия ден, масивните и грандиозни полилеи, изработени в разнообразни форми от кристали Swarovski, са част от интериора, включващ и множество орнаменти от френския барок. Очевидно обаче и те не са достатъчни, понеже дори по стените, наред с огледалата, се редят немалко лампи.

Основното стълбище, което минава над арката в преддверието, свързващо първия и втория етаж, е вдъхновено от класическия анимационен филм на "Дисни" от 1991 г. - "Красавицата и звярът", и наподобява това в замъка на принцът, превърнат в чудовище.

Дръжките на вратите в къщата са специално гравирани с инициалите на "Falcon View Crest", а сред ексцентричните придобивки във вътрешността попадат винтидж аркадна игра, изработена от 24-каратово злато в Париж, черна вана във формата на диамант, внесена от Португалия, и мраморни статуи на гладиатори.

Вместо басейн, в изпълнения с колони в йонийски стил двор, Плейн планира да направи цял плажен клуб, който ще кръсти "Лебедът". В него гостите му ще могат да намерят спасение от високите калифорнийски температури, при това с чаша студен коктейл в ръка.