Едно от проклятията на известността е, че интересът около онези, които я притежават, никога не стихва. И как би могло да бъде иначе, при положение, че популярните лица се радват на обожанието на неизброим брой почитатели, които живо се интересуват дори и от най-малките и незначителни детайли на ежедневието им.

Ето защо решението на знаменитостите да отворят входните врати на своите домове, позволявайки на феновете си да се разходят дори виртуално из тях, само по себе си е вълнуващо и любопитно преживяване, привличащо всеобщото внимание. Та кой не иска да разбере как точно живеят хората, разполагащи със световна слава и неограничени финансови възможности, които биха им стигнали за няколко живота?

Наскоро, търсейки нов стопанин за един от имотите си, може би най-обичаната двойка в киното предостави шанса на всички желаещи да надзърнат в неговите предели да задоволят любопитството си и да го сторят. Сега, едва две години след като го купиха, Катрин Зита-Джоунс и Майкъл Дъглас пуснаха в продажба своя луксозен петнхаус, намиращ се в западната част на Сентръл Парк, Ню Йорк, който изглежда така, сякаш е излязъл от страниците на някое списание за интериорен дизайн. Цената, която съпрузите обявиха за жилището, предоставящо наистина невероятна гледка към сърцето на Голямата ябълка, е 21,5 милиона щатски долара...

Вижте снимки >>

Разбира се, тя съвсем не е по джоба на всеки, но човекът, който някак все пак успее да събере желаната сума, ще може да се похвали с това, че обитава къщата на звезди, превърнали се в истинска легенда в холивудската филмова индустрия. Ако пък реши да я отдава под наем, дори и в краткосрочен план, както е модерно напоследък, при една разумна цена като нищо би си върнал парите за няколко години. Особено ако спомене имената на бившите му собственици в обявата.

Снимка: Getty Images

Разполагаща общо с четири спални и шест бани, обзаведени с вкус, резиденцията обхваща целия последен етаж на историческата сграда Kenilworth, издигната през 1908 г. Като "типичен нюйоркски представител в архитектурно отношение", както я описва американската преса, той разполага с всички характерни за периода на строеж особености, сред които попадат високите тавани и просторните помещения. Сред удобствата са две камини - една газова и една на дърва, мокър бар с прилежаща винарска изба и отделен ъглов апартамент, състоящ се от голяма спалня, всекидневна, баня с мраморна вана и две гардеробни.

В жилището има още гостна, библиотека, стаи за персонал и перално помещение. Какво повече може да иска човек? Освен това сградата предлага пълно обслужване, към което се причисляват мениджър, които денонощно е на разположение за живущите в нея, както и портиер, сред чиито задължения попада съпровождането на гости до асансьора, носейки багажа им.

Снимка: Getty Images

През 2019 г. актьорите се преместиха да живеят в разкошно имение, достойно за Гетсби, разположено в град Ървингтън, Ню Джърси, за чиито 1115 квадратни метра платиха едва 4,5 млн. долара. Парите за сделката взеха от продажбата на дори по-внушителната си къща си в Бедфорд, Ню Йорк, с която се разделиха срещу 20,5 млн. долара. Двамата от край време разполагат с впечатляващо имение от имоти, включително в родния град на Катрин - Суонзи в графство Уелс, а също так на Бермудите и Майорка.