След като на 11 юли Аржентина триумфира за първи път от 28 години насам на турнира Копа Америка, побеждавайки Бразилия с 1:0 във финалния мач на първенството, Лео Меси реши, че е време да се отдаде на заслужена почивка. Така само преди няколко дни рекордьорът по награди "Златна топка" и "Златна обувка", печелил по общо шест от всяка, се качи заедно със семейството си на своя частен самолет и отлетя към едно от най-прекрасните места за отдих на света, а именно Маями.

Въпреки че е собственик не на един, а на цели два апартамента в града, последния от които купи по-рано през тази година за 7,3 милиона долара, сега той предпочете да наеме възхитително триетажно имение, разположено на брега на Атлантическия океан, където смята да прекара оставащите дни до края на лятото в компанията на съпругата си и трите им деца - Тиаго, Матео и Чиро.

Вижте снимки >>

Очевидно обаче просто няма как подобна новина да не се разчуе бързо, тъй като скоро след пристигането му група негови почитатели, съставена предимно от деца и тийнейджъри, се събра пред оградата на имота, надявайки се да види дори и за миг своя идол. Само че забелязвайки ги, спортистът веднага излезе навън, за да им обърне специално внимание, като не само се снима поотделно с всеки един от тях, но също така разписа тениските - копие на тази от екипа му, с който играе на терен, донесени от малчуганите.

Внушителната сграда, където в момента Меси прекарва свободното си време, заема площ от 762 квадратни метра. За нея футболистът плаща наем от 200 хиляди долара на месец, но само един поглед във вътрешността ѝ е достатъчен за човек да разбере, че тя определено си струва всеки цент. Жилището разполага с пет спални и още толкова бани. Освен че са обзаведени с вкус, всички помещения са изключително просторни, усещане, за което допринася високият им таван, а през целия ден са облени в слънчева светлина заради големите френски прозорци.

Сред удобствата попадат асансьор, с чиято помощ обитателите на жилището могат да стигнат от гаража до всеки един от етажите му, модерна фитнес зала, разполагаща с всички необходими уреди за поддържането на добра физическа форма, инфинити басейн с дървен дек в задния двор, предоставящ спираща дъха гледка към залива, малък частен кей и тераса на покрива, подходяща за слънчеви бани под жаркото слънце, греещо над Флорида.

Преобладаващите цветове в интериора са белият и синият. Уют цари във всяка стая, а за това допринасят библиотеките, отрупани с книги, както и масивните дървени маси, стоящи в трапезарията, всекидневната и дори обособения кът за отдих. В основната баня има стъклена стена, разделяща душа от самостоятелната вана, а кухнята е напълно оборудвана с бели шкафове от твърда дървесина, остров с мивка и всички необходими уреди, макар семейството да предпочита да вечеря навън.