Съпругата на принц Хари Меган Маркъл е сред 25-те най-влиятелни и мотивиращи жени в Обединеното кралство заедно с писателката Джоан Роулинг, авторката на книгите за Хари Потър, според списание Vogue. Авторите на първата подобна класация на модното списание отбелязват, че херцогинята на Съсекс привлякла всеобщото внимание, както никой друг тази година.

Вижте изявите на младоженката Меган >>

Според Vogue 36-годишната Меган станала една от най-разпознаваемите жени в света, притежавайки влияние, което излиза далеч извън рамките на изящния й стил. Тя допринася за формирането на новия за 21-ви век образ на монархията, пише списанието.

Класацията включва жени на различна възраст, от 22-годишната певица, авторка на песни и модел Дуа Липа, чиито родители са родом от Косово, до 73-годишната баронеса Хейл, която е председател на Върховния съд. Сред известните личности в класацията, която представя света на политиката, изкуството, модата, средствата за масова информация и спорта, са също модната дизайнерка Стела Маккартни, дъщерята на бившия бийтъл Пол Маккартни, и Амал Клуни, британската юристка с ливански произход и съпруга на американския актьор Джордж Клуни.

Принц Хари и Меган се венчаха пред Бога в църквата "Сейнт Джордж" на 19 май. Херцогът и херцогинята на Съсекс, каквито са новите им титли, излязоха усмихнати след церемонията и се целунаха на фона на цветната украса, приветствани от събралото се множество. Пред олтара принц Хари пророни сълзи на щастие. След като се заклеха да се обичат и уважават "докато смъртта ги раздели".

Меган пристигна в църката със снежнобяла рокля от "Живанши". Тя носеше и тиара, която е принадлежала на бабата на Елизабет Втора - кралица Мери.