Славните години на момчешката група "One Direction" останаха в миналото, поради което от Музея на Мадам Тюсо в Лондон са взели решение да отстранят восъчните фигури на членовете ѝ, пише в. "The Sun".

От тази седмица копията от восък на петимата изпълнители вече не са на показ - седем години след като бяха изложени в музея и четири години след като момчетата излязоха в неограничена почивка, считана от мнозина за раздяла.

Въпреки успеха на членовете на групата като самостоятелни изпълнители, от Музея на Мадам Тюсо в Лондон не смятат да показват поотделно восъчните им фигури.

"Времената са различни и ние постоянно трябва да реагираме на промените в света на знаменитостите", се посочва в направеното изявление.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

От музея отбелязват още, че са решили да отстранят восъчните фигури на момечетата, след като през лятото се навършиха 10 години от сформирането на групата.

Пътят към славата на Хари Стайлс, Лиъм Пейн, Найл Хоран, Луис Томлинсън и Зейн Малик започна през 2010 г. от риалити формата "Х Фактор", след като продуцентът Саймън Кауъл реши да ги събере като група, припомня БТА. Момчетата се явиха на прослушванията поотделно, но никой от тях не успя да достигне като самостоятелен изпълнител до Къщата на съдиите.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Успешната кариера на "One Direction" се измерва с над 70 милиона записа, продадени по света.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos