Трудно ще се намери родител, който да не отправя поглед, изпълнен с носталгия, към миналото, пазещо безброй спомени за безвъзвратно отминалите детски години на наследниците му. Майките и бащите също така категорично биха потвърдили, че времето има способността неусетно да лети, защото сякаш само за миг техните отрочета напускат проходилката и поемат по собствения си път.

Вижте Алена през годините >>

Последният човек, които би се съгласил с горното твърдение, без съмнение е Юлиан Вергов, чиято дъщеря днес навършва пълнолетие. Преди часове актьорът сподели трогателна архивна снимка с малката Алена, на която двамата са легнали върху пясъка на слънчев плаж.

"А днес вече на 18", гласи посланието към кадъра, събрал над 9 хиляди харесвания, който е заснет преди години от колегата му Владо Карамазов.

Зеленооката Алена, която винаги е искала да бъде възприемана като по-различно момиче, занимаващо се с екстремни спортове, все пак върви по стъпките на своя прочут баща. От малка се увлича по скейтборда, с чиято помощ често се придвижва из улиците на града. Заменя го единствено през зимния сезон, когато за удоволствие кара неговия "побратим" - сноуборд. Страстта ѝ обаче има определена цена, през годините тя е чупила лявата си ръка 5 пъти, дясната - 3, а десния си крак - 2 пъти.

В свои минали интервюта днешната рожденичка казва, че много харесва както театъра, така и киното, особено българските. Самата тя се е изявявала и на театралната сцена, и пред обектива на камерата.

В началото, разбирайки, че Юлиан ще участва в сериала "Откраднат живот", решава да изгледа всички епизоди на предаването, което ѝ харесва. Впоследствие баща ѝ я завежда на снимачната площадка, а там ѝ предлагат роля в продукцията. В онзи период тя споделя, че макар да е учела текста предварително, много се притеснявала и не можела да каже и дума на снимките.

Преди 2 г. красавицата разказа, че не е ходила на актьорска школа, но когато иска да се яви на някое прослушване, Юлиан винаги е насреща, помагайки ѝ със съвети. Всъщност, двамата са много близки и се опитват да прекарват колкото се може повече време заедно, което изпълват с най-различни активности. На 28-ите театрални награди "Аскеер" именно Алена бе дамата, с която се звездата от "Мисия Лондон" се появи на червения килим.