Жерар Депардийо е изправен пред ново обвинение в сексуално насилие, съобщава "People".

В четвъртък множество издания съобщиха, че френската актриса Елен Дарас е подала жалба, че Депардийо, с когото е работила по френския филм от 2008 г. "Дискотека", я е изнасилвал сексуално на снимачната площадка на филма.

Френският телевизионен оператор France 2 първи съобщи новината, "Variety" потвърди съществуването на жалбата в прокуратурата в Париж. 

"Ние сме в процес на анализиране на жалбата, за да видим дали тя трябва да бъде разгледана отделно или като част от текущото дело", каза говорител на прокуратурата пред изданието, като се позова на текущо дело за изнасилване срещу 74-годишния Депардийо.

Дарас твърди, че Депардийо се приближил до нея и прекарал ръката си по бедрата и задните й части и я опипвал между дублите, дори след като тя отказала поканата да се присъедини към него в съблекалнята.

През октомври Депардийо публикува отворено писмо във френския вестник "Le Figaro", в което каза, че "никога, никога не е малтретирал жена". Според него те сами идват в дома му, а после се оплакват, че са били изнасилени. 

През април френското издание "Mediapart" публикува доклад, в който 13 други жени също обвиняват актьора в отделни случаи на сексуален тормоз или нападение. Изданието отбелязва в доклада си, че оплакванията идват от "актриси, гримьори и продуцентски персонал", с които Депардийо е работил по 11 филма, направени между 2004 и 2022 г.