Втората кралска сватба за годината ще се състои днес. Принцеса Юджени ще каже "да" на годеника си Джак Бруксбанк в църквата "Сейнт Джордж" в Уиндзор.

Вижте как пристигат гостите >>

На събитието се очаква да присъстват около 850 гости, сред които Роби Уилямс и съпругата му Айда Филйд, Ели Гулдинг и Кара Делевин.

1200 представители на широката общественост ще проследят на живо церемонията в двора на двореца, а хиляди ще наблюдават отвън.

Снимки на Юджени >>

Много от тях пристигнаха още вчера следобед, за да заемат благоприятни позиции за днешната сватбена процесия.

Принцеса Юджени е девета поред по унаследяване на британската корона. Тя е дъщеря на херцога на Йорк и Сара Фъргюсън, и внучка на кралица Елизабет II.

Принцесата и годеникът ѝ ще се венчаят в същата църква, в която през май си казаха "да" принц Хари и Меган Маркъл.

Двойката направи своята последна репетиция в четвъртък, а фотографи успяха да уловят усмихнатата Юджени в колата.

Юджени и Джак се запознават на ски в Швейцария през 2010 г. Преди дни тя разказа, как се е обадила през нощта на майка си и ѝ казала: "Срещнах това момче Джак... Много, много, много го харесвам и искам и той да ме хареса."

Бруксбанк описва бъдещата си съпруга като "ярка светлина". "Тя беше невероятна, тя може да мисли за милиони неща едновременно, включително да работи, и да организира всичко около сватбата."

Кой ще присъства на сватбата?

Сред гостите в този ден ще бъдат Синди Крауфорд, Дейвид и Виктория Бекъм, певецът Джеймс Блънт и съпругата му София, както и Джордж и Амал Клуни.

Членовете на кралското семейство се очаква да пристигнат 35 минути преди началото на церемонията.

Децата на херцога и херцогинята на Кембридж - принц Джордж и принцеса Шарлот, ще влязат за пореден път в ролята на шафери. Другите ще бъдат Миа Тиндал - дъщеря на Зара и Майк Тиндал, братовчедите на Миа - Савана и Айла, кръщелницата на Юджени Мод Уиндзор и дъщерята на Роби Уилямс Тиъдора. Другият шафер е Луис дьо Живанши.

Кума ще бъде принцеса Беатрис - сестра на Юджени, а Джак е избрал за кум брат си Томас.