С много блясък, красота, ведри и усмихнати лица и много доволни зрители премина гала премиерата на новия български филм "Ятаган" в София на 18 февруари вечерта.

Вижте снимки >>

За хубавото събитие в киното на Парадайс център пристигнаха звездите на лентата Жени Калканджиева, Васил Василев-Зуека, Китодар Тодоров, Мариан Вълев, Любомира Башева, Невена Бозукова - Неве, Силвия Станоева, Ники Кънчев, Ники Илиев, режисьорът на "Ятаган" Андрей Андонов, продуцентите на филма Христо и Янаки Дерменджиеви, певицата Ирина Флорин и още известни личности, които в приповдигнато настроение преминаха по червения килим.

Разбира се, те бяха щастливи да се снимат с многобройните фенове, които очакваха с нетърпение да видят любимците и филма "Ятаган".

А той се оказа истински успех. Великолепна комедия, сатирично, но ненатрапчиво пресъздаваща реалната ситуация у нас. Филмът може да "се чете" като един съвременен наръчник на схемите за оцеляване на институциите и медиите в това число в България, макар че авторите му неколкократно предупредиха, че "всички прилики с реални лица и събития са случайни".

Ние обаче не видяхме нищо случайно. "Ятаган" реже точно като близкоизточно хладно оръжие. Ако не вярвате, запомнете този цитат:

Гала премиерата на "Ятаган" в София

снимка: Павлин Даскалов

"Щом го има в медиите, значи е истина!"

Актьорите Ивайло Драгиев, Мариан Вълев, Любомира Башева, Стефан Денолюбов, Силвия Станоева, Васил Василев-Зуека, както и всички, замесени в "Ятаган", могат само да се гордеят с ролите си във филма.

Снимка: "А Плюс Филмс"

Истинската изненада на лентата обаче е Жени Калканджиева, която прави първата си толкова "сложна и многопластова" роля и се справя страхотно. След това прекрасно представяне, няма да се учудим да в видим и в следваща роля в киното.

Снимка: "А Плюс Филмс"

"Ятаган" е остроумно направен, страхотно заснет и изпълнява най-важната мисия на една комедия - да разсмива и вълнува. А той го прави без никакъв проблем. Затова не се колебайте! Гледайте "Ятаган".

Предстоят премиерни прожекции в Благоевград на 20, в Бургас на 21, в  Стара Загора на 22 и Сандански на 23 февруари.

Филмът тръгва по кината в цялата страна на 20 февруари.