"Юнивърсъл мюзик" оповести, че преустановява дейностите, свързани с маркетинга и промотирането на германската метъл рок група "Рамщайн" след вълната от обвинения в сексуални посегателства срещу нейния фронтмен, предаде Франс прес.

"Обвиненията срещу Тил Линдеман са шокиращи за нас. Изпитваме най-голямо уважение към жените, които толкова смело говориха публично по този въпрос", се посочва в изявлението, направено от лейбъла.

"Преустановихме дейностите, свързани с маркетинга и промотирането на записите на групата до второ нареждане", казват още от компанията.

Няколко жени наскоро заявиха, че са били дрогирани и подбуждани към сексуални действия с 60-годишния Тил Линдеман на партита след концерти на групата. Германското правосъдие започна разследване.

Линдеман отрича твърденията, а адвокатите му ги окачествиха като "неверни, без изключение".

Снимка: Getty Images

Германският министър на културата Клаудия Рот каза, че разследването срещу фронтмена на "Рамщайн" "подчертава факта, че тези обвинения трябва да бъдат взети насериозно".

В интервю за берлинския всекидневник "Тагесшпигел" Рот призова организаторите на концерти да вземат мерки, за да гарантират безопасността на феновете.

Скандалът избухна, когато млада ирландка заяви в социалните мрежи, че е била дрогирана и насилена от Линдеман по време на парти след концерт във Вилнюс, предава БТА. 

Оттогава в Туитър, Инстаграм и ЮТюб бяха публикувани няколко подобни свидетелства.

Възмущението от тези твърдения доведе до отмяната на всички партита след концертите на "Рамщайн" в Мюнхен, Германия, миналата седмица. Афтърпартита ще бъдат отменени и на концертите на групата в Берлин през юли.