Въпреки че са двойка от вече две години, както преди време разкри актрисата Дженифър Тили, досега единственото свидетелство за чувствата между Киану Рийвс и Александра Грант бяха романтично преплетените им пръсти на първата им публична поява на гала вечерта "LACMA Art + Film" в музея на изкуствата на Лос Анджелис през ноември м.г. Тогава 55-годишният актьор, сочен за "вечния ерген на Холивуд", реши да надигне завесата на личния си живот, която в продължение на две десетилетия държа спусната, разкривайки, че отново е влюбен.

Сега, почти 12 месеца по-късно, двамата за първи път бяха уловени в интимен момент. През изминалия уикенд папараци заснеха екранния Джон Уик, даряващ 9 години по-младата от него художничка с нежна целувка през отворения прозорец на лек автомобил. Кадърът е направен в Берлин, където от началото на лятото бяха подновени снимките на дългоочакваното трето продължение на филма "Матрицата".

Вижте снимки >>

На изображението се вижда как Рийвс, облечен в дънки и черно сако, държащ в ръка червена торба и преметнал през рамо бежов сак, се е навел, впивайки устни в тези на половинката си, която стои зад волана на белия седан. Размяната на ласки се случва пред хотела на звездата, миг преди да се качи в стаята си.

Чуждите медии предават, че Киану и Александра са заедно в германската столица от около пет месеца, откакто работата по продукцията стартира наново, след като временно бе "сложена на пауза" заради коронавирус пандемията, обхванала света.

Светът се запозна с Грант в края на миналата година, когато любимият ѝ стъпи на червения килим под ръка с нея, представяйки я не само на Холивуд, но и на целия свят.

"Мисля, че всички хора, които познавам, ми се обадиха през първата седмица на ноември, за да ми кажат колко невероятно е това, че с Киану сме заедно. Но въпросът, който си задавам, е дали цялото това внимание е нещо хубаво", разкри тя пред британското издание на сп. "Vogue" през май т.г.

Досега жената, откраднала сърцето на артиста, е била шаферка цели 7 пъти, като веднъж дори е организирала сватба. Дали обаче самата тя скоро ще облече булчинска рокля и ще мине под венчилото?

"Любовта на всяко едно ниво е изключително важна за мен", каза тя, избягвайки директния въпрос на списанието.

"Не вярвам, че изолацията е начинът. Признавам, че като художник, аз самата имам периоди на уединение, но дълбоко ценя опита от взаимоотношенията", каза Грант.