"Slipknot" избухнаха за първи път пред българска публика. Американската метъл група от Айова, САЩ, пя и свири като за световно на тридневния фестивал "Hills of Rock 2022" в Пловдив.

Вижте снимки>>

Вокалистът на групата Кори Тейлър, който традиционно бе със зловеща маска на лицето, както и всички останали членове на бандата, попита публиката: "Колко от вас са били на наш концерт?". И продължи: "Ясно, около 25 човека. А колко са на концерт на "Slipknot" за първи път", зададе втори въпрос Тейлър и след мощните викове на многохилядната публиката разбра отговора.

"Вие сте невероятни, заедно сме с групата от 23 години и заради публика като вас имаме намерение да останем на сцената поне още толкова", каза изпълнителят на хита "Snuff" Кори Тейлър. Той представи парчета от предстоящия албум "The Еnd so Far", който се очаква да излезе официално на 30 септември. Екзалтираната публика чакаше с нетърпение да изпеят парчетата "Unsainted", "All Out Life", "Wait and Bleed".

Кори Тейлър заяви, че се е запътил към България от 14 години, тъй като през 2008 г. е бил планиран концерт на групата, а през 2020 г. е трябвало да участват в "Hills of Rock", но заради пандемията от коронавирус и това им идване у нас плановете им се провалили.

Снимка: БТА/АР

"Невероятно е да съм тук, сред вас, чакането си струваше", каза Тейлър на българските си почитатели.

Един от тях е Калин Велчев, вокалист на бандата "This Burning Day", която също имаше концерт в първия ден на фестивала "Hills of Rock4. Той каза пред БТА, че всички от бандата са вдъхновени от "Slipknot" и никога не е вярвал, че в един фестивален ден ще свирят с група от такъв ранг.

Снимка: БТА/АР

а мен това е сюрреалистично", допълни Калин. Той е гледал "Slipknot" в Сърбия през 2010 г.

"Никога не съм си мислел тогава, че ще ми се случи да участвам с тях на един фестивал. Мечтите обаче са, за да се изживяват", каза вокалът на "This Burning Day". "Те изсвириха седем парчета от най-новия си албум "Our Heart", който трябва да излезе през ноември-декември тази година", съобщи за БТА Калин Велчев.

Днес фестивалът "Hills of Rock" продължава с концерт на групата "Tenside", след което на сцената ще се качат "Nightland" и "Magestica". Българската група "Конкурент" също ще "забие", а на съседна сцена ще пее легендата на българския пънк рок Милена. Датската хевиметъл група "Mercyful Fate" от Копенхаген, заедно с американския рок музикант Марко Мендоса и гръцката група "Baildsa" ще завършат вечерта на втория ден на "Hills of Rock".

В неделя кулминация на концертите в последния фестивален ден ще осигурят прочутите шведи "Sabaton", следвани от дет метъл групата "The Modern Age Slavery" и румънците "Basska".

Снимка: БТА/АР