По-рано тази седмица почитателите на култовия сериал "Приятели" осъмнаха с новината, че двама от техните екранни любимци най-после са решили да дадат шанс любовта, зародила се помежду им още на снимачната площадка. Според американското списание "Closer" искрата между Дженифър Анистън и Дейвид Шуимър, превъплътили се навремето в образите на Рос и Рейчъл, е припламнала наново след повторното събиране на актьорите в специалния епизод на шоуто, в рамките на който признаха, че през първите сезони на поредицата са имали чувства един към друг.

"В един момент имаше силно привличане между нас, но в същото време бяхме като два кораба, които се разминават, защото един от нас все беше във връзка с друг. Така и не прекрачихме тази граница, уважавахме я", разкри тогава артистът.

Вижте снимки на Дженифър >>

След казаното от него неговата колежка обясни, че вместо да се отдадат на желанието си да бъдат заедно, в онзи период те са предпочели да насочат цялата си обич и обожание към своите персонажи, давайки им възможност да "изживеят" онова, което те самите не са успели.

"Помня как веднъж казах на Дейвид, че ще бъде ужасно, ако първата ни целувка всъщност е по националната телевизия. А стана точно така! За първи път се целунахме в онова кафене", разкри бившата съпруга на Брад Пит.

Снимка: Getty Images

Естествено, след неочакваното им признание редица медии започнаха да следят отношенията им отблизо. И така преди няколко дни се появи новината, че са се отдали на романтична връзка.

"След специалния епизод стана ясно, че химията между тях, която винаги са се опитвали да заровят дълбоко в себе си, все още е там, а спомените от миналото са я изкарали на повърхността. След края на снимките те започнаха да си разменят текстови съобщения, а миналия месец Дейвид прелетя разстоянието от Ню Йорк, където живее, до Лос Анджелис, за да се види с Джен. Те прекараха известно време в нейния дом", казва неназован източник на "Closer", като допълва още, че актьорите са били засечени да се разхождат из едно от любимите лозя на Анистън в Санта Барбара, потънали в разговор, докато пият по чаша вино.

Снимка: Getty Images

Оказва се обаче, че за жалост на многобройните фенове на знаменитостите, очакващи с нетърпение настъпването на този миг вече почти две десетилетия, нищо от думите му не е истина. Скоро след като материалът бе публикуван, представител на Шуимър опроверга информацията в него, заявявайки категорично пред в. "The Sun", че всичко написано в него е лъжа. Той изрично подчерта, че двете звезди не се срещат. Подобно изявление направи и пред "HuffPost UK", в което каза, че те не са двойка и никога не са били такава. Малко след това и говорител на Дженифър се включи по темата пред изданието, потвърждавайки, че между тях няма романс.

Снимка: Getty Images