Без значение дали искаме или не, септември официално настъпи. И както се пее в популярната песен на "Мери Бойс Бенд" - "И никой не разбра - отива си лятото, идва есента..." Точно с тези думи може да се опише и днешният ден в България, който започна с по-ниски температури от обичайните за сезона. Но макар у нас времето да е сравнително хладно, а метеоролозите да прогнозират валежи в някои части на страната, по други точки на планетата хората се радват на благоприятен климат и ярки слънчеви лъчи.

Например, на 658 км от България и по-точно на прекрасния остров Корфу, в момента е 27 °C, а през деня градусите единствено ще се покачват... Именно там в момента е Светлозара Димитрова, позната на българския зрител като Зара от "Big Brother". Доскоро тя бе затворник на дома си, намиращ се в Бахрейн, и стриктно спазваше строгите мерки и ограничения на кралството от началото на пандемията, но в края на миналия месец най-после успя да напусне Персийския залив, отдавайки се на пътешествия.

Вижте снимки >>

Една от първите ѝ спирки бе гръцката столица Атина, в която брюнетката прекара няколко дни, обикаляйки местните забележителности. Тя посети древната цитадела - Акропола, датираща още от Микенската епоха, а по-късно стигна до древното пристанище Пирея, което и до днес е действащо.

Официален Instagram профил

Преди седмица обаче бившата съпруга на австралийския лекоатлет Ерик Уотсън реши отново да смени пейзажа и се отправи към живописния остров, разположен в кристалните води на Йонийско море. Тя не скри от последователите си в социалната мрежа колко много ѝ харесва мястото.

"Красота зад всеки ъгъл", написа Зара към снимка, разкриваща една от тесните улички на града.

И е напълно права, тъй като столицата Керкира, привличаща като магнит туристите от близо и далеч, се слави със своята очарователна архитектура, която съчетава европейската елегантност и гръцкия чар. Старият град е не по-малко удивителен, а разхождайки се из него, човек сякаш влиза в машина на времето, неусетно пренасяща го в една различна и отминала епоха. Разбира се, дестинацията е популярна най-вече със своите лазурни плажове - от пясъчни до каменисти, които са обградени от девствена природа и вековни скали.

Официален Instagram профил

Съдейки от публикациите ѝ в Инстаграм, Зара е обиколила почти всички ключови места на дестинацията, но крайбрежната ивица е сред фаворитите ѝ. Преди два дни тя зарадва последователите си в платформата с изображение, показващо как скача във въздуха с разперени ръце на кей, облечена в цял розов бански и къси дънкови панталони.

"Свобода", е написала тя.

На друга фотография позира на върха на скала, откъдето се разкрива спираща дъха гледка към сините води на морето, зад които се виждат величествени планини.

"Един живот", гласи посланието към кадъра.

По всичко личи, че риалити звездата определено знае как да живее своя, дори и по време на пандемия.