Романсът на Шакира и Жерар Пике може вече и да е в миналото, но спекулациите около причините, довели до неговия край, продължават с пълна сила, опитвайки се да стигнат до отговора на въпроса, който мнозина си задават, а именно защо една от най-обичаните популярни двойки взе изненадващото решение да се раздели. В началото, когато обявиха, че съвместния им път е приключил, редица медии гръмнаха светкавично, че това се дължи на изневяра от страна на спортиста, който безпощадно е разбил на парчета сърцето на певицата, но тази версия все още не е официално потвърдена и никой не може да каже дали тя е достоверна или не...

Сега обаче на под светлините на прожекторите се появи Роберто Гарсия, който е бивш партньор на една от сестрите на колумбийската музикална сензация, твърдящ, че знае истината. Пред испанската медия "EsDiario" той заяви, че проблемите между изпълнителката на "Hips don't lie" и централният защитник на ФК "Барселона" са започнали заради... пари.

Вижте снимки на Шакира и Пике >>

По думите му футболистът поискал от майката на наследницте си заем, който да инвестира в няколко различни бизнеса. Носителката на престижната награда "Грами" обаче му отказала, понеже родителите ѝ я посъветвали да не го прави. Така помежду им се загнездило напрежение, при това достатъчно голямо, за да остави любовта им на заден план.

"Много близък до тях човек ми каза, че двамата са имали сериозен финансов проблем. Пике помолил половинката си пари, които да инвестира, но нейното семейството отказало тя да му ги даде. Оказва се, че те никога не са имали общи пари, с които да разполагат, и дори винаги са си поделяли разходите", твърди мъжа.

Той допълва, че Шакира никога не е имала намерение да застане пред олтара заедно с Жерар, вричайки му се.

"Тя се спря на него, защото ѝ допадаше идеята той да бъде баща на нейните деца, но още от самото начало бе наясно, че никога няма да бъде негова съпруга, просто защото не искаше", допълва Гарсия.

Снимка: Getty Images

Певицата и футболиста оповестиха, че вече не са заедно в началото на този месец.

"Със съжаление потвърждаваме, че се разделяме. За доброто на нашите деца, които са наш най-голям приоритет, ви молим да уважавате личния ни живот", заяви в двойката в съвместно комюнике. Въпреки че избраха да приключат романса си, по-късно те заминаха заедно за Чехия, за да подкрепят един от синовете си в състезание.

Малко преди това испанската преса предаде, че от няколко седмици звездите не живеят под един покрив, след като защитникът на Барселона е бил изгонен от семейната къща. Според вестник "El Periodico" в последно време той живеел сам и се отдава на партита ь.

"Шакира е взела решение да се разделят. Това е вярно и те са дистанцирани", каза тогава журналистът Емилио Перес.

Снимка: Официален профил в Instagram