Преди да поеме ролята на кралица, Камила е наричана "Лорейн" от семейството си, закачливо намигване към френската дума "La Reine", което означава "кралица", пише "People".

Въпреки че прякорът забавлявал тогавашната херцогиня на Корнуол, според мълвата, това не се нравело особено крал Чарлз, според "Daily Mail".

"Тя винаги е виждала смешната страна на това - дори принц Чарлз да не го е забелязвал", казва източник в новата книга на кралския биограф Робърт Хардман, "The Making of a King: King Charles III and the Modern Monarch", която ще излезе на 18 януари. 

Снимка: Getty Images

Дебатът относно титлата на Камила продължи почти две десетилетия, като първоначалните изявления сочат, че тя ще използва титлата "HRH the Princess Consort" след възкачването на Чарлз. Въпреки това, в стратегически ход през февруари 2022 г., кралица Елизабет публично одобри Камила като кралица консорт в нейното послание за платинения юбилей, ключов момент, който промени статуквото. 

Снимка: Getty Images

В деня на коронацията на крал Чарлз, Бъкингамският дворец нарече Камила "кралицата" вместо "кралица консорт", затвърждавайки нейния висок статут в монархията.

Хардман също отбеляза, че Камила е имала период на адаптация в разбирането на новата  си роля, като постепенно осъзнала, че обръщението "Нейно Величество" се отнася за нея.

"Очевидно тя приема ролята си много сериозно, но ние бяхме възпитани да не сме в центъра на вниманието. Така че мисля, че това е голяма част от това, което я прави това, което е", казва по-малката сестра на Камила, Анабел Елиът, в книгата.

Снимка: Getty Images

"За останалата част от семейството понякога изглежда напълно сюрреалистично. Но тя има, слава Богу, собствена светлина. Тя е прекрасна майка и баба. Тя е много, много сръчна. Всичките ни деца са израснали много заедно. Това е почти като едно семейство, така че тя се връща към нормалното си "аз", когато с нас. Няма да я оставим да й се размине, ако не е така!", казва сестра й. 

Снимка: АР/БТА