Рапърът A$AP Rocky, партньор на Риана и баща на двете й деца, ще бъде съден в Лос Анжделис по две обвинения за нападение с полуавтоматично оръжие, съобщи БТА, като се позова на информация от "Reuters" и АФП. 

Раким Мейърс, както е истинското му име, е обвинен, че е насочил пистолет към негов колега - Теръл Ефрон, по време на свада, а след това стрелял два пъти при втори сблъсък. И двата инцидента са от 6 ноември 2021 г. Според прокурорите Ефрон е имал малки наранявания.

Мейърс е арестуван във връзка с пререканието пет месеца по-късно, през април 2022 г., когато пристига на летището в Ел Ей с полет от Барбадос.

Вижте снимки на A$AP Rocky >>

Повдигнато му е обвинение през август същата година. Съдия в Лос Анджелис постанови сега, че прокурорите разполагат с достатъчно доказателства, за да пристъпят към съдебен процес по двете обвинения в нападение, включително, че е използвал лично огнестрелно оръжие по време на въпросните инциденти.

Роденият в Харлем музикант, който остава на свобода под гаранция, не се е признал за виновен по делото. Адвокатът му Джо Такопина каза в съда, че прокурорите не са представили достатъчно доказателства за стрелба и разчитат на различни видеозаписи от охранителни камери и свидетелски показания, които не са убедителни. Защитата също така поставя под въпрос достоверността на показанията на Ефрон, че според него лявата му ръка е била одраскана по време на стрелбата.

Ефрон, който се е изявявал под сценичния псевдоним A$AP Relli в трап колектив, в който някога са участвали и двамата с Роки, също така е подал граждански иск срещу бившия си колега.

Първият и вторият студиен албум на A$AP Rocky - "Long.Live.A$AP" и "Long.Last.A$AP", дебютират под номер 1 в класацията на "Billboard 200" съответно през 2013 г. и 2015 г. Третият му албум - "Testing", издаден през 2018 г., достигна пето място.