Жана Бергендорф определи участието си на тазгодишната "Евровизия" като основополагащ фактор в борбата й със зависимостта към наркотичните вещества. Изпълнителката на “Самурай“ проговори за проблема си пред британското издание Metro.

"Благодарна съм за възможността да започна тази нова глава в живота си. "Евровизия" внесе необходим баланс в живота ми. Участието ни идва след две ужасно трудни години за мен и сега съм наистина мотивирана“, обясни победителката от X Factor, цитирана от "Монитор".

Вижте снимки на Жана >>

"Определено не бях подготвена за това да съм в устата на всички. Това се отрази на личния ми живот, на семейството ми, на всичко. И то не по добър начин. Загубих дома си и ми се наложи да спя в колата си. Дори се пристрастих към наркотиците“, откровена е Жана.

Няколко месеца след като окончателно прекрати отношенията си с нея, бившият приятел на певицата – танцьорът Лео, също проговори за битката й с дрогата. По думите му, той й забранявал да излиза по клубове, да пие и да "се друса", но тя така и не се вслушала в него.

"Дори сега, след като бяхме разделени за 6 месеца, пак направихме опит да се съберем. Мислех, че тя се е променила. А и наистина ми изглеждаше различна. Говореше ми, че е видяла грешките си, разбрала е какво е загубила след раздялата ни. В момента, в който се обадиха да участва в "Евровизия", тя пак стана същата. Започна да пие, да се друса. С мен се държеше грубо, крещеше, налиташе да се бие", обясни наскоро пред LoveStyle Лео.

На фона на личните приливи и отливи в живота на Бергендорф, песента й с Equinox Bones спечели симпатиите на близо 10% от феновете, залагащи за "Евровизия". Така страната ни се нарежда на трето място в букмейкърските сайтове.

Не толкова оптимистични са прогнозите според коефициента ни сред онлайн залаганията. Преди премиерата на "Bones" България бе сочена като основен фаворит заедно с Израел. Дни по-късно се наредихме на четвърто място, а към настоящия момент букмейкърите дават по-голям шанс за триумф на Израел, Естония, Чехия, Белгия, Австралия и Швеция.