Ник Картър от американската мъжка група "Backstreet Boys" бе обвинен в изнасилване от бивша фенка, която твърди, че той ѝ е посегнал през 2001 г., когато тя е била 17-годишна възраст, съобщават задокеанските медии.

Шанън Рут, даде пресконференция заедно с адвоката си, в която каза, че е завела дело срещу изпълнителя за сексуално насилие след концерт на бандата в град Такома, щата Вашингтон.

"Макар, че съм аутист и страдам от церебрална парализа, твърдя, че в живота ми нищо не ме е наранявало така, както това, което стори Ник Картър с мен", сподели през сълзи Рут, която днес е на 39 години.

След концерта в Такома тя поискала автограф от него, а той я поканил в автобуса на групата, предлагайки ѝ напитка със странен вкус, която била определена като "VIP сок", каза адвокатът Марк Боскович. "След като тя изпила даденото ѝ Картър, той я е отвел в тоалетната на автобуса, наредил ѝ да коленичи и я принудил да прави орален секс", добавя юристът. По думите му тийнейджърката, която била девствена, се разплакала и умолявайки певеца да не го прави, но той не обърнал никакво внимание на молбите ѝ, държейки се агресивно. След това я изнасилил.

Картър, който сега е на 42 години, я обиждал и повтарял, че никой няма да ѝ повярва, ако разкрие истината, каза още представителят на жертвата.

Рут е подала иска си в Лас Вегас, щата Невада, където живеят и тя, и Картър, пише БТА. В жалбата са приложени сведения от още три държащи на анонимността си жени, които също твърдят, че са били насилвани от музиканта.

През 2017 г. Ник Картър бе уличен в изнасилване от певицата Мелиса Шуман. Картър отхвърли твърденията ѝ, а прокуратурата не повдигна обвинение поради давност.

Снимка: Getty Images