Музикалната звезда Рики Мартин спечели делото срещу своя племенник, който го обвини в тормоз и преследване, съобщава TMZ. 21-годишният племенник твърдял, че с певеца имали 7-месечна връзка, а след нейния край Рики започнал да го тормози и да го следи. 

Източници на TMZ потвърждават пред медията, че  съдията е отхвърлил временната ограничителна заповед, която е издал преди седмица, защото племенникът сам оттеглил иска си.

Информацията е потвърдена и от "Асошиейтед прес", които се позовават на говорител на съда и съобщават, че Съд ограничителната заповед, издадена срещу суперзвездата Рики Мартин, е била архивирана, което означава, че случаят е приключен.

"Вносителят на петицията прекрати исковете си доброволно, следователно случаят е архивиран и не са необходими допълнителни процедури", казва пред Асошиейтед прес говорителят, цитиран от БТА, който не е упълномощен да бъде цитиран по име според правилата на трибунала.

Пред TMZ правният екип на Рики Мартин е заявил следното: "Точно както очаквахме, временната заповед не беше удължена от съда. Обвинителят потвърди пред съда, че решението му да отхвърли претенциите е само негово, без външно влияние или натиск. Това никога не е било нещо повече от проблемен индивид, който прави неверни твърдения без никакви аргументи. Радваме се, че нашият клиент вече може да продължи напред с живота и кариерата си".

Племенникът твърдеше, че двамата с Рики са имали 7-месечна сексуална връзка и след като тя приключила, певецът започнал да го преследва и тормози.

Рики категорично отрече обвиненията, като каза, че никога не е имал сексуална връзка с мъжа. Според адвокатите на музикалната звезда племенникът имал психично заболяване.

Съдия издаде ограничителна заповед в началото на юли срещу Рики Мартин. Заповедта е подадена съгласно закона за домашното насилие на Пуерто Рико, но полицията не предостави повече подробности, включително кой е поискал заповедта.

Наскоро Мартин съобщи в туит, че тя се основава на "напълно неверни" твърдения и че той ще се изправи пред съда "с отговорността, която ме характеризира".

Заседанието по делото беше насрочено за днес, но се проведе при закрити врати и страните присъстваха виртуално.