Нов биографичен комикс отдава почит към живота на актрисата и комедийна звезда Бети Уайт, която със своята над 80-годишна кариера се превърна в любимка на Америка.

Уайт, която на 17 януари трябваше да навърши 100 години, почина на 31 декември в съня си в дома си, според агента ѝ.

От първите ѝ дни в телевизията до емблематичната ѝ роля в "Златните момичета" и славата ѝ в социалните мрежи - комиксът от 30 страници на "TidalWave Productions" проследява нейното холивудско пътуване. Книгата ще бъде достъпна както в цифров, така и в печатен вид и може да бъде намерена на множество платформи като Amazon.com.

Студиото "TidalWave Productions" за комикси и графични романи преди е публикувало биографии на знаменитости като Кари Фишър, Люсил Бол, Дейвид Боуи, Елизабет Тейлър.

Бети Уайт печели награда "Еми" за най-добра поддържаща актриса за ролята си в "Шоуто на Мери Тайлър Мур" през 1975 и 1976 г. През 1986 г. отново завоюва най-престижното телевизионно отличие, този път за изпълнението си в ситкома "Златните момичета" за четири възрастни жени, които живеят заедно в Маями. Тя е номинирана за награди "Еми" още шест пъти.

Актрисата, която няма деца, работи за каузи в подкрепа на животните, пише БТА. Навремето тя дори отказва роля във филма "Колкото толкова" (1997) с Джак Никълсън и Хелън Хънт заради сцена, в която куче е хвърлено в улей за боклук.