Жизел Бюндхен разказа за "дългото си пътуване" към преодоляването на "тежката" депресия и тревожност, които е имала, когато е била по-млада.

"Нямах представа, че това е свързано с начина ми на живот, като храната беше голяма част от него", каза 43-годишният супермодел, докато рекламира новата си готварска книгa Nourish в предаването The View.

Бюндхен продължи да обяснява, че въпреки че е водила активен начин на живот още от тийнейджърските си години, тя се e еманципирала от родителите си на 14-годишна възраст, за да се занимава с моделство и е "пътувала по света" от 15-годишна възраст, а едва в началото на двадесетте си години започнала да изпитва изтощителни пристъпи на паника.

"Не знаех какво да правя", продължи тя. "Едно от най-лошите неща при паник атаките е силният страх, че ще имате още една."

Пристъпите на паника са "внезапни, интензивни чувства на страх, които причиняват физически симптоми като ускорено сърце, учестено дишане и изпотяване" и "може да се почувствате сякаш имате сърдечен удар". Те обикновено се лекуват с терапия, медикаменти или комбинация от двете и се различават от пристъпите на тревожност, тъй като възникват внезапно.

Снимки на Жизел Бюндхен>>>

"Исках да се почувствам по-добре... затова намерих невероятен натуропат, който ми каза, че трябва да променим диетата ми. Запитах се какво общо има тя с паническите атаки? А той ми обясни, че не всичко е свързано с това", допълни Бюндхен. "Разказах му за моя ден. Пия, пуша, пия кафе и той ме посъветва да спра веднага. Каза ми: "Ти не спиш. Постоянно си в различни часови зони. Ядеш ужасно през целия ден."

Натуропатът на Бюндхен й предписал режим от три неща: промяна на диетата й, поне по осем часа сън и ежедневни упражнения - промяна в начина на живот, която в крайна сметка помогнала на нейното психично здраве и цялостно благосъстояние. "След година и половина от това, което бих описала като един от най-лошите моменти в живота ми, всичко се промени", добавя тя. "Станах друг човек. Започнах да практикувам медитация. Започнах да практикувам йога. Започнах да практикувам дихателни упражнения. Беше дълго пътуване."

От около година бившият модел на Victoria's Secret споделя рецепти и съвети за здравословен начин на живот в социалните медии.