Пристрастяването тормози живота на милиони хора всеки ден. Независимо дали става дума за смартфона ви или за по-сериозна зависимост от незаконно вещество, пристрастяването е в основата на човешкото състояние - и то без разлика. Макар че славата и богатството могат да бъдат изключителен щрих към всеки начин на живот, много хора в Холивуд несъзнателно се поддават на алкохолизъм и злоупотреба с вещества, за да облекчат непосилния натиск на ежедневието.

Робърт Дауни младши

Актьорът казва, че е употребявал наркотици още преди да стане тийнейджър и е прекарал по-голямата част от ранната си кариера под тяхно влияние. В края на 90-те и началото на 2000 г. той има няколко шумни ареста, докато злоупотребява с алкохол, кокаин и хероин, и прекарва известно време в калифорнийски затвор и в държавно рехабилитационно заведение. През 2002 г. обявява, че се е възстановил. Филмът на Marvel "Железният човек" от 2008 г. съживява спрялата му кариера.

Embed from Getty Images

Деми Ловато

Тя е 17-годишна актриса в семейна телевизия, когато, както казва, за първи път употребява кокаин. Когато кариерата ѝ на певица потръгва, проблемите ѝ с наркотиците и алкохола също се увеличават. През 2010 г. тя за първи път търси лечение за пристрастяване, заедно с психични проблеми, включително биполярно и хранително разстройство. В интервюта, в социалните медии и в музиката си тя говори за продължаващото си възстановяване.

Embed from Getty Images

Бен Афлек

Афлек, който е носител на награди "Оскар" е бил открит за проблемите си с алкохола. Той посещава рехабилитационна клиника за първи път през 2001 г. и е наричал пристрастяването "трудна борба през целия живот". След престоя си в лечебен център през 2018 г. Афлек заяви в социалните медии: "Ако имате проблем, да потърсите помощ е признак на смелост, а не на слабост или провал".

Embed from Getty Images

Брадли Купър

Номиниран е за няколко награди "Оскар", но по пътя към успеха актьорът преминава през трудни моменти. Казва, че годините на злоупотреба с наркотици и алкохол са заплашвали да съсипят живота му и през 2004 г., на 29-годишна възраст, взема решение да спре да ги употребява. Оттогава той се превръща в един от най-привлекателните актьори в Холивуд.

Embed from Getty Images

Елтън Джон

Кризата със СПИН вдъхновява певеца да се заеме с проблемите на своите пристрастявания. Сър Елтън Джон казва, че когато неговият приятел, младият активист за борба със СПИН Райън Уайт, умира през 1990 г., той изпитва голямо съжаление, че е прекарал предишното десетилетие, погълнат от злоупотреба с алкохол и кокаин. През 1990 г. той потърсил лечение, а 2 години по-късно основал Фондацията за борба със СПИН на Елтън Джон.

Embed from Getty Images

Матю Пери

От 1994 до 2004 г. той е един от най-добрите актьори, но извън екрана се бори с разстройство, свързано с употребата на алкохол и лекарства с рецепта. Актьорът казва, че се е пристрастил към болкоуспокояващи, когато са му били предписани след инцидент с личен плавателен съд. Звездата от ситкома и филма е потърсил лечение и казва, че да помага на другите е важна част от собственото му възстановяване.

Embed from Getty Images