Датският актьор Мадс Микелсен е в ранна фаза на преговори да замени отказалия се Джони Деп в ролята на злодея Гелерт Гринделвалд във "Фантастични животни и къде да ги намерим 3", съобщи "Variety".

54-годишният Мадс Микелсен е познат с ролите си в продукции като "Сблъсъкът на титаните", "Казино Роял", "Доктор Стрейндж" и сериала "Ханибал".

Джони Деп се отказа от ролята, след като загуби делото за клевета срещу британския таблоид "The Sun", заведено заради публикация от 2018 г., в която е наречен "бияч на съпруги".

След като се превъплъти в образа на Гринделвалд в първите два филма, 57-годишният Деп оповести миналия петък, че е бил помолен от "Warner Bros" да се откаже от ролята и е уважил молбата.

Впоследствие се появиха публикации, че преди оттеглянето си Джони Деп е заснел само една сцена от продукцията, но въпреки това ще получи пълното си възнаграждение в размер на 10 милиона долара.

Филмът "Фантастични животни и къде да ги намерим 3" вече е в процес на производство във Великобритания и се очаква да излезе на екран на 15 юли 2022 г., предава БТА Действието в поредицата предхожда хронологично събитията в романите и филмите за приключенията на Хари Потър.

Според наблюдателите ролята на Гелерт Гринделвалд ще "пасне" на Мадс Микелсен, който е известен с превъплъщенията си в образите на комплексни и интелигенти злодеи.

Междувременно в. "Mirror" съобщи, че фенове на Джони Деп са стартирали петиция с призив любимецът им да бъде върнат в ролята и да продължи участието си в поредицата. Целта ѝ е да бъдат събрани 150 000 подписа, които към момента на писане на информацията вече са били 134 000.