Днес мобилните телефони са се превърнали в неизменен лайф мотив на ежедневието ни. Благодарение на все по-бързото им развитие и усъвършенстване, едва за няколко десетилетия, изградихме нови навици и ритуали... Като преглеждането на Фейсбук със сутрешното кафе. После на Инстаграм, Снапчат, Вайбър и всички останали приложения, намерили място в устройствата ни. Времето, в което светът не беше толкова онлайн социален, изглежда ужасно далечно, особено когато сега всичко е на един клик разстояние. Все повече хора не могат да си представят как биха живели без технологичните чудеса на нашия век.

Вижте звездите без мобилен телефон >>

Но има и изключения... Следващите известни личности не само не се поддават на масовата истерия около всевъзможните джаджи, но твърдят, че без тях дните им са много по-спокойни.

Ето кои са звездните имена, които нямат мобилни телефони:

Сара Джесика Паркър

Преди известно време актрисата действително е била притежателка на смартфон, но в последствие се оказало, че той не спирал да звъни и да получава известия за нови имейли и съобщения. На главната героиня от "Сексът и градът" ѝ дошло до гуша да я безпокоят постоянно, затова просто захвърлила устройството.

Тайра Банкс

Трудно е човек да повярва, че привлекателният бивш модел и настояща тв водеща, няма мобилен телефон. Покрай манията със социалните мрежи си е направо закон кралиците на красотата да пускат поне по 3-4 селфита на ден. Това обаче не важи за Тайра, която години поред, съвсем умишлено, не си купуваше такъв. Нейни приятели споделят, че скоро това решение се е променило. Въпреки това тя си е поставила ограничения по колко време дневно да прекарва на телефона, които спазва стриктно.

Том Круз

Да... И агент Итън Хънт е неоткриваем. В екшън филмите си господин Круз винаги носи в себе си устройство, чрез което се свързва със своя екип, но в личния му живот нещата стоят по друг начин. Освен че няма смартфон, той също така не притежава и собствен имейл. Някои от почитателите му са на мнение, че това може да се дължи на отдадеността му към сциентологията. Няма да бъде за пръв път актьорът да проявява странни навици, свързани с религията. Преди години медиите твърдяха, че принуден от системата е обявил кастинг за... съпруга. Поканените актриси са си мислили, че се явяват на прослушване за продукция със звездата от "Мисията невъзможна". Но пристигайки на мястото са видели, че на адресът е издигната... църква.

Стивън Кинг

Кралят на хоръра предпочита спокойния си живот в малкия щат Мейн, където твори в мир и тишина. Някои са на мнение, че причината, поради която не ползва мобилен телефон, е романът му "Клетката". В него писателят описва краят на човечеството, започнал от сигнал в клетъчната мрежа, който превръща хората в зомбита. Възможно е Кинг просто да е взел предпазни мерки, в случай че думите му се превърнат в реалност.

Елтън Джон

Легендата на британската музика откровено заявява, че не е собственик на телефон, но не крие, че за да бъде добър баща и да поддържа връзка с децата си, има... iPad. С негова помощ, макар и на път, музикантът е с наследниците си.

Иън Маккелън

Актьорът от "Властелинът на пръстените" и "X-Мен" не е абсолютен технофоб. Да, няма номер, на който може да бъде потърсен, но пък за сметка на това има социално присъствие в мрежата на Фейсбук.