Холивуд е мечта и крайна цел за всеки човек, който желае да се докосне до световната слава. За някои късметлии той се е превърнал в трамплин към успеха, изстрелял ги високо сред останалите звезди на небосвода, за други е безпощадна машина, прекършила крилете на бляновете им. Едно е сигурно - Меката на шоубизнеса изисква жертви... от всякакво естество.

За да направят големия си пробив и да заслужат мястото си под светлините на прожекторите, изкачвайки се по стръмния път към върха, много от днешните знаменитости са платили определена цена. За някои от тях тя е била сурова и болезнена, за други - не чак толкова...

Например, за да се впишат в бляскавата среда или да се откроят от останалите, в началото на своите кариери, някои от днешните знаменитости законно са променили своите рождени имена.

Още в древността се е считало, че названието, дадено на едно дете при появата му на този свят, оказва влияние върху неговото бъдеще - теза, която руските учени потвърждават, твърдейки, че хората с еднакви имена имат сходна съдба. В този ред на мисли, може да се приеме, че следващите популярни личности са изменили хода на собствената си орис и са загубили част от своята първоначална идентичност. Но, както се оказва, за добро.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Безспорно Том Круз една от съвременните легенди в киното, а за 39-те години, прекарани пред камерата, той е спечелил сърцата на милиони зрители. Актьорът е изцяло отдаден на работата си, ето защото дори на само на участието му в дадена продукция се гледа като на сигурна гаранция за успеха ѝ. И макар феновете му да за запознати с всички заглавия, в които играе, някои от тях все още не знаят, че рожденото име на Том е различно от това, което се изписва в кредитите на филмите. Всъщност, преди агентът му да го накара да промени фамилията си, защото не е била достатъчно "благозвучна", той се е казвал Томас Круз Мейпотър IV.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Говорейки за легенди, Джон Леджънд (бел.ред.: от английската дума "legend", която в превод означава "легенда"), е бил просто прякор на певеца, даден му от негови приятели много преди да се качи на професионалната сцена. Родителите му са го кръстили Джон Роджър Стивънс.

"Джон Легенд е псевдоним, с който започнаха да се обръщат към мен преди много години. Той обаче остана... Стигна се дотам, че впоследствие повечето ми приближени дори не знаеха истинското ми име и си мислеха, че реално се казвам по този начин", споделя артистът в свое интервю за MTV през 2008 г.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Някога изпълнителят на "I'm Still Standing" също е имал различно и доста по-дълго име - Реджиналд Кенет Дуайт. То обаче далеч не било толкова лесно за запомняне и поради тази причина той комбинирал имената на известните блус музиканти Джон Болдри и Елтън Дийн, за да се превърне в Елтън Джон.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Роден като Ерик Марлон Бишоп, Джейми Фокс сменя първото си име, за да звучи полово неутрално. Още докато се изявява като стендъп комик, той забелязва, че колежките му често са викани първи на сцената. Фамилията, която си избра, е в чест на покойния Ред Фокс.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Технически не Дженифър Анистън е тази, която променя фамилията си, а нейният баща - Джон, който също е актьор. След като се мести в Съединените щати, той осъзнава, че гръцкото име Анастасакис е не само прекалено дълго, но и сложно за произнасяне. Така идва съкратената и американизирана версия - Анистън.

Getty Images/Guliver Photos

Упи Голдбърг със сигурност е име, което се откроява, а и не се среща така често както Карин Илейн Джонсън, както всъщност се е казвала актрисата в миналото.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Преди да стане популярна като Деми Мур, актрисата се е казвала Деметрия Джийн Гайнс. Майка ѝ я кръщава на марка шампоан, чиято реклама вижда в списание, което разглежда докато все още е бременна. По-късно звездата от "Дух" решава, че по-малкото всъщност е повече, затова решава да се придържа към кратката версия на името си. Настоящото фамилно име на Мур пък идва от първия ѝ брак с певеца Фреди Мур.